Wim Jansen internationaal verder

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com

Wim Jansen, algemeen manager bij de stichting De Vierdaag­ge, gaat zich na de Vierdaagse van 2007 op internationaal ni­veau bezighouden met wandelen. Hij is sinds dit jaar lid van het bestuur van de International Marching League (IML) en wordt vice-voorzitter van een commissie die de organisatori­sche kant van de club verzorgt. Hij heeft die functie aanvaard voor vier jaar. 2007 wordt de laatste Vierdaagse voor Jansen.

Lees verder...

Tocht langs vijf dorpen trekt 650 wandelaars

Bron : http://www.bndestem.nl/ (30-12-2006)

Zaterdag 30 december 2006 - HOOGERHEIDE – Even een frisse neus halen tussen de feestdagen door. Dat is de succesformule van de Vijfdorpskernentocht van wandelsportvereniging de Arend uit Hoogerheide.

Elk jaar tussen kerst en oud en nieuw houdt de vereniging een wandeltocht langs de vijf Woensdrechtse dorpen en elk jaar groeit het aantal wandelaars. Gisteren waren het er 650, bijna honderd meer dan vorig jaar. Start en aankomst waren bij café De Arend. Ruim de helft van de deelnemers koos voor de afstand van 25 kilometer en 121 meer ervaren wandelaars gingen op pad voor een afstand van veertig kilometer. De overige wandelaars kozen voor een afstand van zeventien of tien kilometer. De lopers waren het er na afloop over eens dat De Arend weer een prima georganiseerde tocht in elkaar had gezet.

Lees verder...

Raak je kerstvet kwijt in nieuwjaarsloop THOR

Bron : http://www.bndestem.nl/ (29-12-2006)

Vrijdag 29 december 2006 - ROOSENDAAL– Atletiekvereniging THOR houdt de jaarlijkse nieuwjaarsloop weer op nieuwjaarsdag.

Voor de hardlopers zijn er drie afstanden: 7, 10 en 15 kilometer. De wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 5, 8,5 en 10 kilometer. De wandelaars kunnen tussen 9.00 en 12.00 uur starten. De hardlopers starten allemaal gelijk, om 11.00 uur.

De start- en finishlocaties zijn vlak bij het clubgebouw op Sportpark Vierhoeven. De hardlopers starten bij de parkeerplaats van Vierhoeven en de wandelaars bij het Thorhonk.

Er is geen voorinschrijving mogelijk. Iedereen die mee wil doen, kan zich op nieuwjaarsmorgen inschrijven in het Thorhonk. Thorleden lopen gratis en wandelaars van buitenaf betalen €2,50. De hardlopers moeten twee euro neertellen.

De Arend wandelt door vijf dorpen

Bron : http://www.bndestem.nl/ 21 december 2006

Donderdag 21 december 2006 - HOOGERHEIDE – Wandelsportvereniging De Arend houdt vrijdag 29 december de vierde Vijf-Dorpskernentocht in de gemeente Woensdrecht.

Startplaats is café De Arend aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide. De tocht, voornamelijk over verharde wegen en paden, gaat door de dorpen en bossen, langs vennen en meertjes. De routes zijn grotendeels vernieuwd. Het startbureau is open van 7.00 tot 17.00 uur. Alle afstanden kunnen vertrekken vanaf 8.00 uur.

Net als bij de Paastocht van de wandelvereniging wordt bij de brandweerkazerne de grote wei gebruikt als parkeerplaats. Er kan daar gratis geparkeerd worden. Onderweg zijn bij elke controlepost warme en koude dranken en broodjes verkrijgbaar.

Het inschrijfgeld voor bondsleden bedraagt 2 euro, voor niet bondsleden 2,50 euro. Na afloop krijgt iedere deelnemer gratis erwtensoep aangeboden. De wandeltochten staan onder auspiciën van de KNBLO kring Brabant /Zeeland en de wandelbond NWB.

Informatie over de tocht is vooraf verkrijgbaar via de telefoonnummers 0164 620 099 en 06 55341691.

Aanbevelingen commissie Hermans geconcretiseerd

Weerkenner in organisatie Vierdaagse

Met ingang van de 91ste Vierdaagse, van 17 tot en met 20 juli in 2007, zullen de weersverwachtingen en actuele weersomstandigheden door het bestuur, de marsleiding en verschillende uitvoerende diensten van de Vierdaagse geïnterpreteerd worden naar specifieke situaties, in nauwe samenspraak met weerdeskundige Jules Geirnaerdt die tot het Uitvoerend Comité van de Vierdaagse is toegetreden.

De afspraken met weerprofessional Geirnaerdt vloeien voort uit de aanbevelingen die de commissie Hermans deed naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de 90ste Vierdaagse. Het nieuwe UC-lid Jules Geirnaerdt was werkzaam voor het KNMI en is tegenwoordig zelfstandig ‘weermanager, redacteur en consultant’.

Lees verder...

Herinneringsspeld Vierdaagse 2006 valt in goede aarde

Bron : www.4daagse.nl

De speld die alle deelnemers aan de Vierdaagse 2006 deze dagen thuis ontvangen dient er vooral toe ‘de Onvoltooide’ -de 90ste Vierdaagse werd immers vroegtijdig afgebroken- ‘voor eens en voor altijd op een waardige wijze een plaats te geven’ in de gedachten van de wandelaars die op dinsdag 18 juli van start gingen.

Met die woorden reikte voorzitter Wim Jansen van Stichting DE 4DAAGSE op maandag 18 december het eerste exemplaar van de herinneringsspeld uit aan de Harmen Coehoorn die als deelnemer van een detachement van het politiedistrict Noord-Holland Noord op die gedenkwaardige 18e juli aan zijn eerste Vierdaagse was begonnen.

Lees verder...

Oosterhoutsedijk nog lang onvermijdelijk

Bron : Nieuwsbrief NijmeegseVierdaagse.com  

De Oosterhoutsedijk zal waarschijnlijk nog lang in het parcours van de Vierdaagse blijven, vermoedt hoofd parcoursen Arno Bernards.
Hooguit kunnen toekomstige infrastructurele ingrepen in het landschap – de aanleg van nieuwe wegen als gevolg van de wo­ningbouw in Nijmegen-Noord – een oplossing bieden. Maar dan nog is het volgens Bernards zeer de vraag of een omlegging van de route in de praktijk haalbaar is. Nu is de route nog relatief eenvoudig af te zetten, maar een omlegging heeft een grote inzet van de politie tot gevolg, vreest Bernards. „En de politie staat in de vakantieperiode echt niet te trappelen om nog meer mensen in te zetten. Dat krijg ik niet voor elkaar.”

Lees verder...

Deelname Vierdaagse 2007

Bron : www.4daagse.nl  

De 91ste Vierdaagse zal plaats vinden van 17 - 20 juli 2007.
De inschrijving opent op 5 februari 2007.

De inschrijving voor de Vierdaagse 2007 is opgedeeld in twee inschrijfperioden. De eerste inschrijfperiode loopt van maandag 5 februari t/m vrijdag 9 maart. De tweede inschrijfperiode loopt van maandag 12 maart t/m vrijdag 13 april.
In de eerste inschrijfperiode komen in aanmerking voor inschrijving: alle wandelaars die in 2006 de eerste wandeldag (dinsdag) van start zijn gegaan én iedereen die in 2007 de leeftijd van 12 jaar bereikt. In de tweede inschrijfperiode mag iedereen inschrijven.

Inschrijving voor deelnemers aan de Vierdaagse 2006
Iedereen die op basis van deelname in 2006 in aanmerking komt voor inschrijving in de eerste periode krijgt, net als voorgaande jaren, per post of per e-mail bericht van ons. Zorg dus dat u ons informeert over uw eventuele adreswijzigingen, zowel uw postadres als uw e-mailadres. Indien u deze post onverhoopt niet ontvangt, dan kunt u ook (met behulp van uw inschrijfnummer) direct inschrijven via onze webinschrijvingsmodule.

Inschrijving voor 12-jarigen
Diegenen die in 2007 de leeftijd van 12 jaar bereiken mogen ook in de eerste inschrijfperiode inschrijven. Zij kunnen alléén middels een formulier inschrijven, dat door ons op aanvraag wordt toegestuurd.

Troostspeld voor lopers van Vierdaagse

Bron www.gelderlander.nl (19-12-2006)

NIJMEGEN - Alle deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse 2006 krijgen nog deze week een troostspeldje thuisgestuurd. Het dient als aandenken aan de ‘rampvierdaagse’.

Speld

Lees verder...

Speldje met water ‘dat er niet was’

Bron : www.gelderlander.nl (19-12-2006)

Dinsdag, 19 december 2006 - NIJMEGEN - De Vierdaagseorganisatie presenteerde gisteren het herinneringsspeldje (‘het moest iets tragisch hebben’) voor de deelnemers van 2006. Ook maakte ze maatregelen bekend ter voorkoming van nog meer doden.

Eigenlijk had ze een heel vrolijk speldje in gedachten. „Maar het bestuur van de Vierdaagse wilde er iets tragisch in“, vertelt de Nijmeegse edelsmid Wilma Coehoorn. En dus maakte ze ‘iets vrolijks met een tragisch randje’.

Lees verder...

Herinneringsspeld 2006 doorloopt het proces van ontwerper naar wandelaar

Bron : www.4daagse.com 

In augustus heeft het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE alle deelnemers aan de 90e Vierdaagse toegezegd een herinneringsspeld te laten maken.

De herinneringsspeld is ontworpen door grafisch/ruimtelijk ontwerper en edelsmid
Wilma Coehoorn uit Nijmegen en is vervaardigd door W. van Veluw uit Zeist, de firma
die ook ieder jaar opnieuw de Vierdaagsemedailles maakt.

Wilma Coehoorn heeft, geïnspireerd door haar broer die dit jaar voor de eerste keer deelnam aan de Vierdaagse, een prachtig ontwerp gemaakt voor de herinneringsspeld. Zij is hierbij uitgegaan van die elementen die tijdens deze 90ste Vierdaagse een grote rol hebben gespeeld, te weten zon en water/zweet/tranen. De speld die zij heeft vormgegeven is opgebouwd uit verschillende onderdelen, die hieronder worden beschreven, en ter illustratie zijn uitgebeeld in 3 figuren.

1.

Het eerste onderdeel van het ontwerp vertegenwoordigt de zon. De zon die onafgebroken scheen en zorgde voor hoge temperaturen tijdens de Vierdaagse in 2006.

2.

Het tweede onderdeel, de druppels vertegenwoordigen het water, het zweet en de tranen die vloeiden na de afgelasting.

3.

Bovenstaande twee onderdelen maken met het cijfer 4 (beeldmerk stichting DE 4DAAGSE) en het jaartal 2006 het ontwerp voor de herinneringspeld compleet.

Speld

Lees verder...

Vierdaagsespeldjes uitgereikt

Bron : VierdaagseNijmegen.com

Vandaag hebben in Nijmegen de eerste wandelaars van de afgelaste Vierdaagse een herdenkingsspeldje ontvangen. Normaal krijgen alle wandelaars die de tocht uitlopen een kruisje, maar dat kon dit jaar niet omdat de wandeltocht werd afgelast vanwege de hitte. Voor de kerst zal iedere deelnemer een speldje hebben ontvangen.

Speld

Oosterhoutsedijk blijft in 2007

Bron : VierdaagseNijmegen.com

De Oosterhoutsedijk zal volgend jaar nog deel uitmaken van de route van de Nijmeegse wandelvierdaagse. In 2008 zal de beruchte dijk, waar dit jaar een wandelaar bezweek door de hitte, niet meer in het parcours worden opgenomen. Dat is besloten op basis van het onderzoek van de commissie Hermans. Andere maatregelen die de commissie voorstelt zijn lichtkranten langs de route om de wandelaars te informeren, en een meteoroloog die het weer voorspelt.

Herinnering 90e Vierdaagse

Bron : http://www.goudenkruisdragers.nl/

Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat de herinnering waar we allen al zo lang naar uit kijken, de herinnering voor die ene dag van de afgelopen Vierdaagse, over een week uitgereikt zal worden. De Stichting De 4DAAGSE zal maandag 18 december a.s. aan de nabestaanden van de 2 overleden wandelaars en aan enkele andere prominente deelnemers het kleinood uitreiken. Tegelijkertijd zullen de rest van de dik 40.000 herinneringen aan de overige deelnemers (die de eerste dag van start zijn gegaan) gestuurd worden, zodat zij deze nog voor de Kerst in hun brievenbus zullen aantreffen. De vorm van de herinnering is nog altijd een verrassing.

Foto's reünie Gouden Kruisdragers

Op de site http://www.goudenkruisdragers.nl/ staan een aantal foto's van de reünie van 9 september 2006.

Lokomotief

Je ziet mij hier een foto maken van de stoomlocomotief. (Licht blauw Rugtasje)

“Geef Vierdaagseorganisatie meer grip op regio?”

Bron : VierdaagseNijmegen.com

De PvdA-fractie vindt het “onthutsend”dat Nijmegen en de Vierdaagseorganisatie niet meer garanties krijgen over veiligheid op routes búiten de stad.
De Nijmeegse sociaal-democraten stellen dat regiogemeenten waar de Vierdaagse doorheen komt, verplicht moeten worden om rampenplannen en andere regelingen te treffen voor een veiliger wandelparcours. Doen de gemeenten dit niet, dan moet de uiteindelijke consequentie schrappen uit de route zijn, aldus de PvdA.
 

Lees verder...

Nieuwsbrief verschijnt al voor de 4de maal

Sinds half augustus 2006 breng ik maandelijks een nieuwsbrief uit met zaken die betrekking hebben op de Vierdaagse trainingen voor de Vierdaagse van 2007.

Deze week (15 november) komt de 4de  nieuwsbrief al weer uit.

Als je de nieuwsbrief wilt ontvangen schrijf je dan vlug in.

Dat kan door je E-mailadres in te vullen.

(Rechterzijde onder mijn foto)

Daar zie je het vakje waar je kunt inschrijven.

Inschrijven

Je moet daarna de inschrijving wel bevestigen.

Tiny Kouters

P.S. 

Ik zal de nieuwsbrieven steeds b.b.c. versturen zodat niemand anders E-mail adressen zou kunnen gebruiken voor spam etc.

 

ELF – ELF

11-11

Meeste schade in dorpen

Bron : De Gelderlander (10-11-2006)

Vrijdag, 10 november 2006 - NIJMEGEN - Ondernemers in dorpen rond Nijmegen zijn het meest gedupeerd door de afgelasting van de Vierdaagse. De ondernemers hadden 38 procent minder omzet.

Die conclusie valt op te maken uit een onderzoeksrapport van de Kamer van Koophandel en Koninklijke Horeca Nederland. 

Uit het rapport blijkt verder dat de zaken (horeca, detailhandel, taxibranche) in Nijmegen in absolute zin de meeste schade hebben geleden.

Lees verder...

Bedrijven lopen miljoenen mis door afgelasting Vierdaagse

Bron : Nieuwsbrief NijmeegseVierdaagse.com (9-11-2006)

De afgelasting van de Nijmeegse Vierdaagse be­tekende voor het bedrijfsleven in de regio Nijmegen een strop van ‘enkele miljoenen euro’s’.

Een onderneming miste gemiddeld 8500 euro aan inkomsten in de Vierdaagseweek. Horecaen de taxibedrijven leden het meeste schade. Dat blijkt uit een enquête van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en Koninklijk Horeca Nederland. De uitkomsten worden vandaag gepresenteerd.

Lees verder...

Prettige kerstdagen en een gezond 2007

Prettige feestdagen

Prettige Kerstdagen en een goed en wandelrijk 2007

Artikelen juli 2006 verplaatst naar archiefweblog

Vlag

De artikelen van juli 2006 zijn verplaatst naar de archiefweblog http://vierdaagsevannijmegen.blogse.nl/ .

Vierdaagse 

Dat geldt dus ook voor de belevenissen tijdens de Vierdaagse van 2006.

Onderzoek naar bedrijfsschade na stoppen Vierdaagse

Bron : De Gelderlander 17 oktober 2006

Om het belang van de Vierdaagse voor de regio meer inzichtelijk te maken, hebben de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en Koninklijk Horeca Nederland (afdeling Groot Nijmegen) een onderzoek ingesteld naar de economische gevolgen van de afgelasting van de Vierdaagse.

Om in beeld te brengen hoe groot de schade precies is die vooral bedrijven in de doorkomstplaatsen hebben geleden, zetten de Kamer van Koophandel en Koninklijk Horeca Nederland een enquête uit onder winkeliers, horecaondernemers, verblijfs-accommodaties en taxibedrijven in Nijmegen en omstreken. Zaken als omzet, winst, bezoekersaantallen en inkoopschade worden aan de orde gesteld.

De resultaten van het onderzoek worden in de eerste helft van november verwacht.

Wie was Rose Gronon?

N.a.v. de Rose Gronontocht die ik op 15 oktober 2006 heb gelopen hier wat achtergrondinformatie.

Rose Gronon

werd als MARTHE BELLEFROID geboren te Antwerpen op 16 april 1901. Zij studeerde aan de Middelbare Normaalschool in Brussel en werd lerares Frans, geschiedenis en opvoedkunde te Antwerpen. Zij debuteerde in het Frans. Onder invloed echter van Filip De Pillecyn schreef ze haar overig werk in het Nederlands. Haar literair hoogstaande verhalen dragen het kenmerk van het romantisch magisch realisme. Verscheidene van haar werken werden met een literaire prijs bekroond.

Rose Gronon 

Rose Gronon overleed te Antwerpen op 16 september 1979.

 

Eerste reactie Vierdaagsebestuur op onderzoek Commissie Hermans

Bron : www.goudenkruisdragers.nl

Op dinsdag 3 oktober 2006 zijn de onderzoeksrapporten over de oorzaak van de afgelasting van de 90e Vierdaagse openbaar geworden. De volledige tekst van de rapporten zijn te vinden op de websites van de Stichting De 4DAAGSE en van de gemeente Nijmegen. De Commissie Hermans heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar het functioneren van de Vierdaagseleiding. In de commissie zaten verschillende deskundigen, waaronder ook een lid van onze vereniging. Het rapport heeft als titel ‘Dat kleine stukje dijk’. Daarmee wilde de commissie tot uitdrukking brengen dat de Vierdaagse 89 jaren goed is verlopen; dat de 90e editie 49 kilometer lang goed was gegaan en ruim 42.000 mensen, moe, misschien zelfs uitgeput, maar wel voldaan de eerste dag hadden voltooid.

Lees verder...

Archiefweblog

Logs ouder dan vier maanden worden verplaatst naar :

http://vierdaagsevannijmegen.blogse.nl/

Dus wil je meer lezen ga dan naar deze pagina.

Archiefblog

Uiteraard blijven de links naar medewandelaars, startpagina's , eten en drinken tijdens de Vierdaagse en goede doelen wel in deze weblog staan. Ze zullen (binnenkort) ook worden geplaatst in de archiefweblog.

Onderzoek economische schade aflasting Vierdaagse 2006

Bron: www.omroepbrabant.nl 

NIJMEGEN - Er komt een onderzoek naar de economische schade als gevolg van het afgelasten van de Vierdaagse van Nijmegen. Horecagelegenheden in Cuijk en Grave worden benaderd.

Het onderzoek is ingesteld door Koninklijke Horeca Nederland en de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Zij sturen negenhonderd vragenlijsten naar horecaondernemers, winkeliers, hoteliers en taxibedrijven.

Zij willen door middel van vragenlijsten in kaart brengen wat de financiële gevolgen zijn geweest voor alle doorkomstgemeenten.

Link:
Vierdaagse van Nijmegen

vrijdag 6 oktober 2006 om 14:47 uur

Datum Vierdaagse niet gewijzigd

De 91ste editie van de Vierdaagse zal plaats vinden van

17 - 20 juli 2007. Inschrijving start 5 februari 2007.

Bron : http://www.4daagse.nl/

Laatste Vierdaagse voor Oosterhoutsedijk?

Bron : http://www.gelderlander.nl/ (5 oktober 2006) 

Donderdag, 5 oktober 2006 - De Oosterhoutsedijk heeft misschien wel zijn laatste Vierdaagse beleefd. De organisatie overweegt het stuk waar veel wandelaars op 18 juli problemen kregen, te schrappen. Wat vinden wandelaars en bewoners ervan?

Jos Austen, Vierdaagsewandelaar (‘2006 zou mijn negende geworden zijn’) uit Arnhem:

„De dijk eruit vind ik te rigoureus. De Oosterhoutsedijk heeft zeker zijn nadelen. Je kunt daar niet je eigen tempo bepalen, je loopt in een fuik. Maar die dijk hoort bij de Vierdaagse. De eerste keer dat ik daar liep, dacht ik dat ik bijna bij de finish was: ik zag de brug. Maar dat was de spoorbrug. Wat een frustratie! Laten ze zorgen voor meer drinkposten op de dijk.“

Annerose Broekman, bewoner Oosterhoutsedijk:

„Dat vind ik erg overdreven na negentig jaar. Als ze goede maatregelen nemen, hoeft dat helemaal niet. Denk aan voldoende watervoorzieningen op stukken dijk waar niemand woont en het inkorten van de route bij hoge temperaturen. Ik zou het ook jammer vinden als de dijk geschrapt wordt, het heeft toch sfeer. Al denk ik dat ik de eerste paar jaar nog wel een akelig gevoel heb bij de gebeurtenissen van dit jaar.“

Jacques Peters, Vierdaagsewandelaar (‘het zou mijn tweede worden’) uit Beuningen:

„Ze zullen het wel willen doen als een soort psychologische reactie. Omdat er op die dijk van alles gebeurd is. Mensen hebben daar gevoelens bij als ze er weer langs komen. Maar voor mij hoeft die dijk er niet uit. Ik heb daar geen problemen gehad. Vanuit mijn ervaring in de gezondheidszorg weet ik: zien flauwvallen doet flauwvallen. Mensen gaan staan kijken en dan vergeten ze adem te halen.“

Lea Timmers, Vierdaagseloper (‘tweede keer’) uit Halsteren:

„Mij maakt het niet uit. Of ik nou in Groningen loop of hier. Ik heb niets met die dijk, het was pas mijn tweede Vierdaagse. Maar wij hadden er geen problemen. Als je maar zorgt dat je genoeg te eten en te drinken hebt en goed getraind bent.“

Hanne Hakvoort, bewoner Oosterhoutsedijk:

„Nou, dan missen de Vierdaagselopers een heel mooi stuk van de route, een stuk rivierlandschap. Wij staan al wel twintig jaar met water langs de weg, het is een traditie geworden. Maar voor mij persoonlijk maakt het niet zo veel uit hoor.“

Vierdaagse

Bron : http://www.gelderlander.nl/  4 oktober 2006

Woensdag, 4 oktober 2006 - Was de Nijmeegse Vierdaagse de organiserende stichting niet boven het hoofd gegroeid? In die vraag balden zich afgelopen zomer ontzetting en frustratie over de dramatische afloop van de negentigste editie van de voettocht samen. En laten we eerlijk zijn: ook op deze plaats is twijfel geuit of complexiteit en impact van het evenement zich nog wel verdroegen met het bestuur van ‘amateurs’.

Twee onderzoeksrapporten liggen nu op tafel, waarvan er een – dat van de commissie-Hermans – over de besluitvorming rond de eerste en tevens laatste wandeldag gaat. En nee, de suggestie van falende bestuurders vindt daarin geen bevestiging. Van apert verkeerde beslissingen of grove nalatigheid is geen sprake geweest.

Lees verder...

Vierdaagse wellicht niet meer over hete rampdijk

Bron http://www.gelderlander.nl/ (4-10-2006)

De Nijmeegse Vierdaagseleiding overweegt “risicovolle” delen uit de parcoursen te halen. Ze denkt aan het schrappen van de Oosterhoutsedijk in Lent.
”We hebben daar al vaker naar gekeken. Er waren tot nu toe geen geschikte alternatieven, maar met de verdere ontwikkeling van de Waalsprong ( nieuwbouwwijken in Lent en Oosterhout) bieden zich misschien op korte termijn alternatieven aan”, aldus algemeen manager Wim Jansen van de Stichting De4Daagse.

Lees verder...

Vierdaagseleiding aan de slag met verbeterpunten Commissie Hermans

Bron : Persbericht 3-10-2006 http://www.4daagse.nl/

 

‘Dit mag nooit meer gebeuren’ “Wij zijn blij met het rapport van de Commissie Hermans. We gaan het zorgvuldig bestuderen en gaan aan de slag met de gegeven aanbevelingen en verbeterpunten. Uitgangspunt voor ons als Vierdaagseleiding en voor alle andere ruim 600 vrijwilligers die ieder jaar voor tienduizenden wandelaars klaar staan, is dat wat dit jaar gebeurd is, nooit meer mag gebeuren. We richten onze blik nu op de toekomst.”

Hoewel het rapport van de Commissie Hermans te omvangrijk en te gedetailleerd is om er in een paar dagen tijd grondig kennis van te nemen, reageerde algemeen manager Wim Jansen van Stichting DE 4DAAGSE zonder enige terughoudendheid positief op de conclusies en aanbevelingen die drs. L. Hermans en zijn vijf medecommissieleden in hun onderzoeksrapport hebben gedaan.

Lees verder...

Vierdaagseleiding sluit op voorhand aan op aanbevelingen Commissie Hermans

Bron : Persbericht 3-10-2006 www.4daagse.nl

Maatregelen maken Vierdaagse veiliger Voor een veiliger verloop van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen heeft de organisatie op voorhand maatregelen genomen, die nauw aansluiten bij de aanbevelingen die de onderzoekscommissie onder leiding van drs. Loek Hermans doet. Uit het rapport dat de onafhankelijke en externe Commissie Hermans op verzoek van Stichting DE 4DAAGSE heeft opgesteld, blijkt dat de Vierdaagseleiding geen blaam treft voor de gebeurtenissen op de eerste dag van de 90ste Vierdaagse in juli van dit jaar. Op die snikhete dag kwam een flink aantal wandelaars door een combinatie van factoren in de problemen en hadden medische hulp nodig. De Vierdaagse werd afgelast.

In een eerste reactie op het verschijnen van het 88 pagina’s tellende rapport van de Commissie Hermans, kondigde algemeen manager Wim Jansen van Stichting DE 4DAAGSE een zestal maatregelen aan die bijdragen aan het voorkomen van herhaling van de gebeurtenissen op 18 juli. De maatregelen komen voort uit de evaluaties die de organisatie zelf heeft gehouden, maar sluiten nauw aan bij de 12 aanbevelingen die de Commissie Hermans heeft gedaan voor een veiliger verloop van de Vierdaagse.

Lees verder...

Evaluatie Vierdaagse afgerond

Bron : http://www.nijmegen.nl/ 

Tijdens de Vierdaagseweek moet de kernbezetting van de operationele rampenstaf permanent paraat staan. Dat adviseert de evaluatiecommissie die naar het functioneren van de gemeente en de onder bevel van de burgemeester opererende hulporganisaties heeft gekeken.

Tijdens de eerste wandeldag van de 90e Vierdaagse zijn enkele honderden mensen onwel geworden. Twee deelnemers zijn die dag overleden. De gebeurtenissen van die 18e juli en de weersvooruitzichten voor de volgende wandeldagen noopten de organisatie van de wandelmarsen, de Stichting Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, om deze af te gelasten. Het was volgens de organisatie, maar ook volgens de burgemeester en de leden van de rampenstaf die inmiddels bijeen was gekomen, onverantwoord de marsen gewoon doorgang te laten vinden.

Lees verder...

Vierdaagseleiding: Dit nooit meer

Bron : http://www.gelderlander.nl/ 3 oktober 2006

NIJMEGEN (ANP) - ,,Dit mag nooit meer gebeuren. We dachten dat we alles goed hadden geregeld, maar de werkelijkheid bleek heel erg anders.'' Dat zegt algemeen manager Wim Jansen van stichting de 4Daagse in een eerste reactie op het dinsdag gepresenteerde rapport van de door hem zelf ingestelde commissie-Hermans.

De commissie vindt onder meer dat het algemeneniveau van kennis en kunde op medisch gebied en op het gebied vancrisiscommunicatie in de organisatie van de Vierdaagse onvoldoende is.

Lees verder...

Meer gratis water langs parcours

Bron : http://www.gelderlander.nl/  3 oktober 2006

NIJMEGEN - Wandelaars die volgend jaar meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse, kunnen rekenen op gratis water op meer punten langs de route. Onder meer op de Oosterhoutsedijk, waar afgelopen juli als gevolg van de hitte enkele honderden Vierdaagselopers onwel werden en een wandelaar overleed.

Drinken

Foto: Ger Loeffen

De wateruitgifte is een van de maatregelen die de organisatie van de Vierdaagse heeft genomen naar aanleiding van het ‘rapport Hermans’. In dat rapport worden aanbevelingen gedaan voor de Vierdaagse van de toekomst. Loek Hermans leidde de onderzoekscommissie. Het rapport werd vanmiddag in Nijmegen gepresenteerd.

Lees verder...

Wandelaars vinden Vierdaagse professioneel

Bron : http://www.gelderlander.nl/  3 oktober 2006

Dinsdag 3 oktober 2006 - NIJMEGEN (ANP) - Bijna 85 procent van de deelnemers aan de Vierdaagse, beoordeelt de organisatie van het wandelevenement als professioneel.

 

Circa driekwart van de wandelaars toont achteraf begrip voor het besluit om de Vierdaagse af te lasten. Dat blijkt uit de enquete die de commissie Hermans hield onder wandelaars.

 

Nijmegen: voorbereiding op Vierdaagse moet beter

Bron : http://www.gelderlander.nl/  3 oktober 2006 

NIJMEGEN (ANP) - Hulpdiensten en gemeente Nijmegen bereiden zich intensief voor op de Vierdaagse, maar met alle andere doorkomstgemeenten is aanzienlijk minder geregeld. Ook bestaat er tot nu toe geen draaiboek voor de risico's van een Vierdaagse met extreem warm weer.

Eerste hulp

 

Lees verder...

Hermans mild over Vierdaagse (Besluitvorming was zorgvuldig)

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com

(Uit Gelderlander 2 oktober 2006)

Via Gladiola

De organisatie van de Vierdaagse treft geen blaam voor het dramatische verloop van de eerste en laatste wandeldag. De besluitvorming is zorgvuldig geweest.
Dat is één van de belangrijkste conclusies uit het nog vertrouwelijke rapport van de onderzoekscommissie onder leiding van Loek Hermans, waarop deze krant de hand heeft weten te leggen.
Het is een mild rapport, waarin de Vierdaagseleiding geen harde verwijten over verkeerde beslissingen wordt gemaakt of grove nalatigheid wordt verweten.
De commissie komt wel met een reeks aanbevelingen voor veranderingen in de toekomst. Het Vierdaagsebestuur krijgt het advies een meteoroloog in de arm te nemen. En zonodig, bij hitte, hoge luchtvochtigheid en smog, een afstand als de 30 kilometer in te korten. Onder de slachtoffers bevonden zich verhoudingsgewijs vooral de langzamere en minder getrainde 30- kilometer lopers. Al eerder zag het openbaar ministerie in Arnhem geen reden voor een strafrechterlijk onderzoek. Ook de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, onder voorzitterschap van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, zag af van een eigen onderzoek.
De Commissie Hermans komt zeer waarschijnlijk morgen met haar rapport. De gemeente Nijmegen zal tegelijkertijd ook haar eigen evaluatie over het functioneren van de hulpdiensten presenteren.
Hermans heeft op verzoek van het bestuur van de Stichting De 4Daagse de beslissingen voorafgaand en rondom de afgelasting van de negentigste vierdaagse doorgelicht. Ook zijn driehonderd deelnemers aan de internationale wandelmars ondervraagd.
Op de eerste wandeldag, dinsdag 18 juli, werden veel wandelaars onwel. Tegen de avond werd duidelijk dat twee deelnemers overleden waren en nog vijf wandelaars in het ziekenhuis lagen.
De Commissie Hermans onderstreept dat het drama zich met name afspeelde op een klein deel van het traject: de Oosterhoutsedijk in Lent

EHBO
 

Vijf factoren

De commissie wijst vijf factoren aan die ( al dan niet in combinatie) als verklaring gelden voor het drama van Vierdaagse- dinsdag. 

 1. Het weer. De temperatuur liep in de middag al snel op tot boven de dertig graden. 
 2. De minder fysieke gesteldheid en minder adequate voorbereiding van de wandelaars.
 3. Het natsproeien van de wandelaars door de brandweer op de Oosterhoutsedijk in Lent en op de Van Schevichavenstraat in het Nijmeegs stadscentrum. Dit heeft een averechts effect gehad en geschiedde tegen de uitdrukkelijke instructie van de Vierdaagseleiding.
  De tijdelijke afkoeling zorgt voor warmtestuwing in het lijf, want de deelnemer zweet even niet. 
 4. Gebrek aan voorzieningen op de Oosterhoutsedijk. Op dit trajectdeel zijn geen schaduwplekken en te weinig waterpunten. 
 5. Het psychologisch effect. Zien flauw vallen, doet flauw vallen. Bij de spoorbrug, door veel oververmoeide en oververhitte lopers abusievelijk voor de verderop liggende Waalbrug aangezien, vielen ze "bij bosjes" om.
Lees verder...

Informatie Rose Gronon tocht Wildert

6 km: We vertrekken langsheen het kerkhof, alwaar de grafzerk van Rose Gronon (schrijfster die in Wildert woonde) te zien is. Een fietspad voert ons tot aan de “Verbrande Hoeve” en van daaruit volgen we het Rose Grononpad tot aan de Schaapsbaan en de “Kraaiendonk”; alwaar Alfons Tireliren een optrekje had waar hij zijn vele werken schreef. De Schaapsbaan volgen we tot in de Wildertse Duintjes, en daar maken we een lusje doorheen het mooie, bosrijke natuurgebied. Nadien gaan we terug richting Wildert, waar we over een rustig fietspad na 5,6 km terug komen in het startlokaal.

12 km: We volgen de 6 km-wandelaars, maar splitsen ons af vlak voor de Schaapsbaan, om zo langs de Rose Gronon gedenkplaten en –bank te komen. Via smalle landbouwwegen, al of niet verhard; komen we in de wijk “Heikant”, alwaar we een grote controle hebben in de parochiezaal. Weerom over rustige landbouwwegen en wegjes komen we toe in de Wildertse Duintjes alwaar we een ferme lus maken om vervolgens aan te sluiten bij de 6 km en ook dit lusje nog meepakken. En zo stappen we dan samen met de 6 km-stappers terug binnen.

18 km: De 12 km-stappers volgen we tot controle Heikant. Van daaruit gaat het via een rustieke kasseidreef, een kronkelend fietspad en rustige landbouwwegen en karsporen naar de “Rommenshoef”, alwaar we een volgende controle hebben. Langsheen het college met zijn mooi beeld op de toren, gelegen temidden van de bossen komen we in de weekendzone, waar we kleine en nog kleinere weekendverblijven in het groen kunnen bewonderen. Even verderop sluiten we aan bij de stappers van de 12 km om deze te volgen tot het einde.

25 km: We volgen de 18-km wandelaars tot na controle Rommenshoef en zeggen hen vaarwel even voordat zij bij de 12 km-stappers aansluiten. Over onverharde wegjes doen de 25 km-stappers nog wat extra bos met buitenhuisjes en via zanderige wegjes achterdoor komen we terug bij controle Heikant, waar we onze derde stop hebben. Van daaruit volgen we dan de 12 km stappers doorheen de Wildertse Duintjes om alzo het eindpunt te bereiken.

34 km: we volgen de 12 km tot controle Heikant. Na deze rust gaan we door een mooie dreef langs het karrenmuseum richting “Klokhoeve”. We komen tussen het sportpark en domein “De Belder”, wat enkel te bezoeken is op aanvraag en met gids. Langs de Quarantainestallen, zeker een bezoekje waard, komen we op Nederlands grondgebied om een stukje langs “De Zoom” (oud turfvaartkanaal) te stappen. Via Noordeneind komen we bij café Bostella voor een rust. Na een flinke lus over rustige minder of meer verharde landbouwwegjes sluiten we aan bij de 25 km-stappers die we via Rommenshoef en Heikant verder volgen tot aan de startplaats.

50 km: Vanuit de vertrekzaal trekken we heel alleen gelijk een andere richting uit. We komen langs de Bakkersmolen, met stoommuseum, in de Gageltjes. De weg verder zettend over nog meer rustige landbouwwegen gaan we achter Kalmthout door om via “Kijkuit” langs het spoor in de controle “De Barack” te belanden. Via een mooie dreef met talloze kapelletjes waar helaas de beelden uit verdwenen zijn, gaan we door Annemieken langs het Boterbergkasteeltje, kruisen het spoor over de viaduct en volgen via een fietspad het spoor tot in Wildert. Even later belanden we na 16 km terug in de vertrekzaal voor onze 2de controle en volgen voor de rest van onze tocht de 34 km-stappers.

Andere verwijzing pagina Niezoznel

In de nieuwsbrief van 15 september 2006 stond dat ik de onderstaande pagina had toegevoegd. Hoewel de link die er toen onder stond op de juiste pagina terecht komt gebruikt men normaal gesproken de onderstaande verwijzing.

 

Niezoznel

 

http://niezoznel.nl/

Verjaardagskaart GKD

Kaart

16 september 2006

Vierdaagse 2007 (Bron www.goudenkruisdragers.nl)

Omdat op www.4daagse.nl nog niet definitief staat dat de onderstaande data juist zijn  (zie FAQ) is het onderstaande bericht onder voorbehoud.

De 91ste Nijmeegse Vierdaagse zal gehouden worden van dinsdag 17 juli tot en met vrijdag 20 juli 2007. Zoals de brief, welke alle Vierdaagselopers onlangs ontvingen, vermeldde, zal iedereen die dit jaar deelnam aan de eerste wandeldag voorrang genieten bij de inschrijving. Voor de 90ste Vierdaagse ontvangt iedereen binnenkort een speciale herinnering.

Toespraak vice-voorzitter Francien van der Heuvel tijdens Reunie 2006

Wandelvrienden, geachte aanwezigen,

Namens de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse heet ik u van harte welkom hier in Beverwijk. Een speciaal woord van welkom voor de leden van de reüniecommissie de heer Ton Swart en mevrouw Margriet Sponselee. Tevens voor de burgemeester van Beverwijk, de heer Weterings en de afgevaardigde van het bestuur van de K.N.B.L.O.-wandelsportorganisatie Nederland en van de Stichting DE 4DAAGSE, de heer Ab Schreurs. Lees verder...

Nieuwsbrief september

Vrijdag 15 september komt mijn 2de Nieuwsbrief uit. Wil je de nieuwsbrief van deze weblog ontvangen vul dan je E-mailadres aan de rechterkant in. Vergeet niet even je inschrijving te bevestigen via de toegestuurde mail.

Nieuwsbrief

Voorzijde nieuwsbrief augustus.

Reünie Gouden Kruisdragers (Verslag)

Vorig jaar na de succesvolle 10de Vierdaagse heb ik me opgegeven voor de Vereniging Gouden Kruisdragers. Omdat de Reünie toen kort na de Vierdaagse was kon ik die nog niet bezoeken. Dat was wel jammer want het was toen in Breda. Ik heb overigens toen wel een verjaardagskaart gekregen (16 september) dus dat was voor mij een bevestiging dat de inschrijving goed was gegaan. Dit jaar was de Reünie in Beverwijk (zie ook de diverse andere artikelen.) Samen met mijn broer hadden we ons aangemeld.

Gouden Kruis

Lees verder...

Corus IJmuiden (Reünie GKD 2006)

Een staalbedrijf gelegen direct aan de Noordzee, met een open verbinding voor de aanvoer van de grondstoffen erts en kolen. Ook voor de afvoer van pwduct.en, plakken, rollen en platen staal, over de Noordzee is er een open verbinding. Voor afvoer over water naar. het binnenland is er een aansluiting op het Noordzeekanaal. De toepassingen van het staal zijn:

 • Bouw (30%)
 • Automotive (20%)
 • Werktuigbouw (17%)
 • Metaalwaren (15%)
 • Verpakkingen (10%)

Het terrein is 750 ha groot en ligt op het grondgebied van IJmuiden, Velsen-Noord, Beverwijk en Heemskerk. Er wordt 6 miljoen ton staal geproduceerd uit ca 9 miljoen ton erts en 4 miljoen ton kolen. De ertsen en kolen komen uit de gehele wereld, van Australië tot Zweden en van Zuid tot Noord Amerika. De rest 'en bijproducten worden voor ongeveerd 98% hergebruikt, zoals

 • Het gas uit de hoogovens, kooksfabrieken en staalfabriek te gebruiken, zowel door Corus (66%) als door de elektriciteitscentrale.
 • Al het stof dat uit de processen komt en erts en koolstof bevat, weer in te zetten in de Sinterfabriek Ook het stof dat door veegwagens van de wegen wordt gehaald gaat daar naar toe.
 • Het slak dat vloeibaar uit de hoogovens komt wordt tot slakzand verwerkt door direct met water te besproeien is een grondstof voor de cementindustrie.

De badplaats wijk aan zee (Reünie GKD 2006)

De badplaats Wijk aan Zee is een verhaal apart en een dorp apart. Letterlijk omdat het ondanks vier kilometer afstand onder de gemeente Beverwijk ressorteert, en figuurlijk omdat de ruim 2000 inwoners veelal zo hun eigen opvattingen hebben. Het speciale zit 'm in heel kleine zaken, want behalve het strand en de duinen is niets in Wijk aan Zee groot. Het zit 'm in de lucht, in het karakter van de bewoners, in de kleinschalige bouw, in de gastvrijheid, in de rust maar ook de reuring. Uit alles blijkt de afkeer van grootspraak. Dat wil niet zeggen dat de bewoners alleen maar stilletjes van hun dorp zitten te genieten. Ze blijven actief en vindingrijk wanneer de nood aan de man is. Het mooie dorp inspireert de Wijk aan Zeeërs tot originele acties om hun plek met hand en tand te verdedigen tegen slibstortplanen en krachtcentrales. Zo riep Wijk aan Zee zichzelf in 1999 uit tot Cultureel Dorp van Europa en organiseerde met medewerking van tien andere Europese dorpen een reeks culturele evenementen. Een bijzonder onderdeel was de beeldententoonstelling 'Een Zee van Staal' die geopend werd door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Elf beeldhouwers uit elf verschillende Europese landen maakten elf beelden van staal. Corus schonk de kunstenaars het staal, een werkruimte en technische ondersteuning. Wijk aan Zee bood de kunstenaars gastvrijheid. En de plek zelf, het Rolandsduin, plaatste de beelden in een indrukwekkend perspectief van duinen, zee en industrie.

 

Over Beverwijk (Reünie GKD 2006)

Beverwijk? Dat is een aardige stad tussen Alkmaar en Haarlem. Ligt in de luwte van de duinen en onder de rook van Corus (voorheen Hoogovens). De stad is bekend door een grote oosterse- en tweedehands markt De Bazaar, een Meubelboulevard en wellicht ook door de aanwezigheid van het Brandwondencentrum. Dat is wat buitenstaanders over het algemeen van Beverwijk weten. Maar Beverwijk is méér dan dat zoals de industriële bedrijvigheid, de diverse bijzondere gebouwen, de parken, de duinen, de zee, het brede strand en de genoeglijke badplaats en de geschiedenis. Ook de Beverwijkers zelf. Wat zijn dat voor types, waar komen ze vandaan, wat hebben ze met hun stad?

 

Maar, de keerzijden worden niet verbloemd. Want net als iedere andere gemeente in de Randstad heeft ook Beverwijk te kampen met problemen op het gebied van infrastructuur, ruimte en werkgelegenheid. En de cultuur bloeit niet altijd even uitbundig. Waarom is Beverwijk dan toch bijzonder? Omdat het noch een dorp is, noch een grote stad? Omdat het zo'n gemêleerde bevolking heeft? Omdat het strand zo dichtbij is evenals Amsterdam? Misschien omdat de Bintangs, de oudste band van Nederland, hier vandaan komt of omdat de inwoners zo direct zijn? Spreken over de Beverwijkse mentaliteit is een hachelijke onderneming. Maar als nieuwkomer is het misschien toch aardig te weten dat Beverwijkers veelal nuchter en recht-voor-z'n-raap zijn, een openhartige houding die door buitenstaanders en nieuwe inwoners soms als vrijmoedig of zelfs brutaal wordt ervaren. Oordelen over 'de Beverwijker' en over de stad mag u zelf, met dit verhaal als inspiratiebron.

 

Het wapen van Beverwijk (Reünie GKD 2006 )

Wapen Beverwijk Het wapen van Beverwijk bestaat uit een schild dat vastgehouden wordt door twee naakte jongetjes. Zij houden aan weerszijde een witgevoerde en met gouden franjes omzoomde mantel met een baldakijn van azuurblauw op. In het schild staan 4 leeuwtjes afgebeeld, deze komen uit het wapen van heer Jan van Beaurnont, de baljuw van de landen van Blois en Wijk. Van de l4e - l8e eeuw was Beverwijk de hoofdplaats van het rechtsgebied de hoge heerlijkheid van de landen van Blois en Wijk. Het schildhoofd met zijn drie naast elkaar gelegen lelies van zilver herinnert aan oud-Beverwijk. De oudste bekende zegel met alleen de drie lelies is van 1318. De lelie speelt een grote rol in de heraldiek van Kennemerland. Het wapen is vaak herzien. De toevoeging van de baldakijn met de naakte jongetjes stamt uit 1601. Een zegel uit 1426 vertoont de drie lelies. In 1989 is de huidige huisstijl voor de gemeente ontwikkeld. Het logo dat daarvoor ontworpen is, is een stilistische weergave van het wapen.

 

Programma Reünie Gouden Kruisdragers 9-9-2006

09.30 uur  : Ontvangst in het Nova College

10.30 uur  : Opening voorzitter

10.45 uur :  Toespraak burgemeester

11.00 uur :  Met bussen naar de Pier, ontvangst door drumband de Zwervers, wandeling over de Pier voorafgegaan door de drumband.

12.15 uur :  Retour in het Nova College 12.30 uur Lunch met entertainment

13.30 uur :  Vertrek met bussen naar de stoomtrein voor een rondrit over het Corusterrein, bezichtiging van het museum bij de halte stoomtrein.

15.30 uur :  Vertrek bussen naar het Nova College

16.00 uur :  Afscheid met drankje

17.00 uur :  Einde reünie

Fiscus wil btw op inschrijfgelden Proefproces Vierdaagse treft alle sportevenementen

Bron : Nieuwsbrief Vierdaagse.com

Grootschalige sportevenementen op de openbare weg, zoals de Nijmeegse Vierdaagse, moeten wellicht 19 procent btw gaan betalen op inschrijfgelden.
De fiscus wil organisaties van dergelijke evenementen het hoogste btw- tarief laten betalen. Als dat doorgaat, betekent dat een forse aanslag op de kassen.
Hierover is inmiddels een hooglopend juridisch conflict ontstaan tussen het ministerie van Financiën en het bestuur van de Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. De zaak ligt nu bij de Belastingkamer van de Hoge Raad in Den Haag.

Lees verder...

Brief KWF

Hieronder de brief van KWF Kankerbestrijding n.a.v. mijn gift :

Brief

Lees verder...

Binnenkort verslagen

Binnenkort komen hier de verslagen van de trainingstochten voor de Vierdaagse van 2007.

2 september 2006 staat de Airbornetocht in Oosterbeek op het programma.

http://www.airbornewandeltocht.nl/ 

http://www.aggelen.com/airborne/index.html

Zes deskundigen in ‘Commissie Hermans’

Bron : www.4daagse.nl (Persbericht 24-8-2006)

De onafhankelijke en externe commissie –genoemd ‘Commissie Hermans’- die onder leiding van drs. Loek Hermans op verzoek van Stichting DE 4DAAGSE onderzoek verricht naar de besluitvorming rond de afgelasting van de 90ste Vierdaagse, is als volgt samengesteld:

Drs. L.M.L.H.A. Hermans (voorzitter), voorzitter MKB Nederland
L.M. Hart, meteoroloog verbonden aan het KNMI
J. van Riessen, voormalig hoofdcommissaris Politie Amsterdam-Amstelland
Prof. Dr. H. Kuipers, hoogleraar inspanningsfysiologie aan de Universiteit Maastricht
Prof. Dr. Th.A.J. Toonen, hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Leiden
Mr. Ir. H. Heijne Makkreel, voormalig rechter te Haarlem.

Lees verder...

Schaduwteam voor onderzoek Vierdaagse

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com

Het onderzoek van de gemeente Nijmegen naar de Wandelvierdaagse zal op de voet worden gevolgd door een team van externe experts.

Het toetsteam moet "maximale zorgvuldigheid en objectiviteit" garanderen van de studie die burgemeester Ter Horst heeft aangekondigd naar de Vierdaagse. Die werd dit jaar afgelast na de eerste wandeldag, nadat bij extreme hitte deelnemers waren overleden.
Het schaduwteam bestaat uit vier deskundigen van buiten de regio Gelderland- Zuid. Onder meer Rotterdams gemeentesecretaris Van Gils, Gunther Moor ( directeur Stichting Maatschappij en Politie) en Van Lochem ( voormalig directeur van het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding) zijn van de partij.
Behalve op het besluit om de mars af te lasten, is het onderzoek gericht op het optreden van de hulpdiensten en de gemeente. Een vraag die beantwoord moet worden, luidt: wat was anders dan in 2003, toen wel tot inkorten van de mars werd besloten?

Lees verder...

Vierdaagselopers: inschrijfgeld kwijt

Bron : BN De Stem 16 augustus 2006

Woensdag 16 augustus 2006 - BREDA – De ruim 45.000 wandelaars die in juli meeliepen op de eerste dag van de Vierdaagse van Nijmegen, krijgen een draagspeldje. Het is een herinnering aan de tocht, die na een dag werd afgelast. Het inschrijfgeld krijgen de deelnemers niet terug.

Lees verder...

Brief Vierdaagse

Bron : http://www.4daagse.nl/

Nijmegen, 11 augustus

Geachte wandelaar,

Op woensdag 19 juli heb ik beloofd u allen per brief te informeren en vragen te beantwoorden die bij u leven na de afgelasting van de 90ste Vierdaagse op dinsdag 18 juli 2006.

Het besluit de Vierdaagse af te gelasten is door het Vierdaagsebestuur genomen in nauwe samenspraak met de burgemeester van Nijmegen, de operationele hulpdiensten, de brandweer en de politie. Een zeer moeilijke beslissing, die tot stand kwam op basis van de ervaringen van de eerste dag, in combinatie met de wetenschap dat de grenzen van de capaciteit van de hulpverlening waren bereikt én het vooruitzicht dat de weersomstandigheden op de nog volgende dagen nog ongunstiger zouden worden.
Andere oplossingen zoals het inkorten van de routes, eerder starten of een dag niet lopen, konden het bestuur niet de zekerheid geven dat de veiligheid van onze wandelaars gegarandeerd kon worden.
De combinatie van inzet van de politie en overige operationele diensten bij zowel de Vierdaagse als de Vierdaagsefeesten maakt het onmogelijk eerder te starten dan 04.00 uur.

De besluitvorming over het wel of niet continueren van de Vierdaagsefeesten is een verantwoordelijkheid die ligt bij het Actief Comité Binnenstad Nijmegen (ACBN),  organisator van de Vierdaagsefeesten, en de burgemeester van Nijmegen, verantwoordelijk voor Openbare orde en Veiligheid.
 
Wij begrijpen dat er onder u allerlei vragen leven ten aanzien van het inschrijfgeld voor de 90ste Vierdaagse, de medaille of de inschrijving van 2007. Deze vragen willen wij via deze brief zo goed mogelijk beantwoorden.

Het bestuur heeft inmiddels besloten dat voor de inschrijving voor 2007 speciale regels zullen gelden.
Besloten is dat alle wandelaars die dit jaar de eerste wandeldag (dinsdag) van start zijn gegaan mogen inschrijven in de eerste inschrijfperiode. Zij zijn dus gegarandeerd van deelname aan de 91ste Vierdaagse. Het is daarbij niet van belang of u die eerste dag volbracht hebt of uitgevallen bent.
 
Eind van het jaar wordt de nieuwe regelgeving voor de 91ste Vierdaagse in 2007 bekend gemaakt. Die is dan ondermeer na te lezen op onze website www.4daagse.nl.
Iedereen die in aanmerking komt voor inschrijving in de eerste periode krijgt, net als voorgaande jaren, per post of per e-mail bericht van ons.
Zorg dus dat u ons informeert over uw eventuele adreswijzigingen, zowel uw postadres als uw e-mailadres.

Medaille
Het bestuur is van mening dat het Vierdaagsekruis alleen dan uitgereikt kan worden als de vier wandeldagen met goed gevolg zijn volbracht.
Uit de vele reacties die wij van wandelaars hebben ontvangen blijkt dat u dit standpunt ondersteunt, maar dat er zeer veel waarde wordt gehecht aan een herinnering aan deze vroegtijdig beëindigde jubileumeditie.
Het bestuur deelt deze mening en wil iedereen die deelgenomen heeft aan de 90ste Vierdaagse dan ook zo’n herinnering geven. Een herinnering die u desgewenst kunt dragen op het lint van uw Vierdaagsekruis maar die u ook op uw kleding kan bevestigen.

Inschrijfgeld
Het bestuur heeft lang gesproken over restitutie van het inschrijfgeld. Ondanks dat in het reglement vermeld staat dat restitutie niet plaats vindt is er nagedacht over een tegemoetkoming. Echter, de gehele organisatie van de 90ste Vierdaagse is gerealiseerd, de eerste dag is zelfs gelopen. Alle kosten die voor een belangrijk deel gefinancierd worden uit de inschrijfgelden, zijn ook gemaakt.
Kortom, het bestuur heeft er uiteindelijk voor gekozen het reglement te handhaven, maar u tegemoet te komen met een bijzondere herinnering aan deze 90ste Vierdaagse. Bovendien krijgt iedereen die dinsdag 18 juli van start is gegaan de mogelijkheid met  voorrang in te schrijven in 2007.
Deelnemers die een aanvraag voor een certificaat hebben gedaan (€ 7,50 extra betaald naast het inschrijfgeld) zullen dit bedrag overigens wel gerestitueerd krijgen.
Indien u woonachtig bent buiten Nederland vragen wij u vriendelijk (per post of per e-mail) uw rekeningnummer, BIC en IBAN-code (alleen voor Europa) aan ons bekend te stellen onder vermelding van uw naam en geboortedatum. Zonder deze gegevens is restitutie niet mogelijk.

Komend najaar zullen wij u de herinnering per post toesturen, samen met de sticker van deze 90ste Vierdaagse. De sticker kan desgewenst gebruikt worden voor het aantekenen van de gelopen kilometers in uw wandelboekje.

Namens het bestuur hoop ik u voorlopig voldoende geïnformeerd te hebben. Natuurlijk kunt u voor vragen of extra informatie altijd per e-mail (4daagse@knblo-nl.nl) contact met ons opnemen.
Ik adviseer u regelmatig onze website www.4daagse.nl te bezoeken. Nieuwe informatie en verdere ontwikkelingen zullen ondermeer hier bekend gemaakt worden.

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om al diegenen die ons telefonisch, per post of per e-mail ondersteunende reacties en suggesties voor verbetering hebben gestuurd bijzonder hartelijk dank te zeggen. Deze reacties hebben het bestuur gesterkt in de door haar genomen besluiten.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van stichting DE 4DAAGSE

Wim Jansen
Voorzitter

Lees verder...

Garantie deelname ’07

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com 

Alle ruim 43.000 wandelaars die dit jaar op de eerste dag van de afgelaste Vierdaagse zijn gestart, mo­gen volgend jaar gegarandeerd meedoen.
Het maakt daarbij niet uit of ze de eerste dag hebben volbracht of niet. Verder wordt geen Vierdaagsekruis, maar een herinnering uitgereikt. Dat heeft het bestuur van de Stichting De 4daagse besloten. De wandelaars worden per brief ingelicht. De Vierdaagse werd dit jaar op de avond van de eerste dag afgelast, nadat in de hitte twee doden waren gevallen. Het bestuur meent dat een Vierdaagsekruis alleen kan worden uitgereikt als de wandelmars in zijn geheel is volbracht. Toch wil het tegemoet komen aan de behoefte van wandelaars aan een herinnering. Deze kan op het Vierdaagsekruis of op de kleding worden gedragen. Er is lang gediscussieerd over de vraag of het inschrijfgeld – 32 euro – moest worden terugbetaald. Het bestuur ziet er vanaf omdat de eerste dag is gelopen en er kosten zijn gemaakt die deels van het inschrijfgeld zijn betaald.

Wandelaars Vierdaagse krijgen brief

Bron : Teletekstpagina 104 Omroep Gelderland

9 augustus 2006 

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse stuurt wandelaars die begin juli hebben deelgenomen aan het evenement een brief.
Wat er precies in de brief staat, wil de organisatie niet zeggen. Ook is het onduidelijk of gehoor wordt gegeven aan het verzoek van een aantal deelnemers om het inschrijfgeld terug te krijgen. De brief wordt begin volgende week verzonden.
De Nijmeegse Vierdaagse werd al na een dag afgelast nadat twee wandelaars om het leven waren gekomen, waarvan één overigens niet door de warmte. Ook werden honderden deelnemers onwel.

Nieuwsbrief

Vanaf ongeveer half augustus 2006 wil ik maandelijks een nieuwsbrief uitbrengen met zaken die betrekking hebben op de Vierdaagse trainingen voor de Vierdaagse van 2007. Als je de nieuwsbrief wilt ontvangen schrijf je dan in.

Dat kan door je E-mailadres in te vullen.

(Rechterzijde onderaan)

Inschrijven

Scroll met de muis naar beneden en vul je E-mail in. Je moet daarna de inschrijving wel bevestigen.

Tiny Kouters

P.S. 

Ik zal de nieuwsbrieven steeds b.b.c. versturen zodat niemand anders E-mail adressen zou kunnen gebruiken voor spam etc.

 

Foto's wandelingen

De foto's van mijn wandeltochten zijn te bekijken op:

http://tinykouters.mijnalbums.nl/

Gift KWF Kankerbestrijding

N.a.v. mijn actie in 2005 heb ik aan KWF Kankerbestrijding beloofd dat ik ieder jaar na uitlopen van de Vierdaagse van Nijmegen een extra gift zou doen. Gezien de bizondere omstandigheden en omdat ik de 1ste en enige dag gewoon heb uitgelopen heb ik besloten de gift gewoon te doneren.

KWF Kankerbestrijding

Hieronder mijn brief naar KWF Kankerbestrijding

Lees verder...

Bestuur Vierdaagse laat extern onderzoek doen

Bron : www.4daagse.nl

Persbericht 2006.26
Nijmegen, 24 juli 2006.

Er komt een onafhankelijk, extern onderzoek naar de besluitvorming van de Vierdaagseleiding rond de gebeurtenissen op eerste dag van de 90ste Vierdaagse. Daartoe heeft het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE besloten.

Lees verder...

Reactie artikel BN De Stem

Mijn reactie op het artikel "Teleurstelling bij Roosendaalse wandelaars"

Zelf was ik heel teleurgesteld dat de Vierdaagse was afgelast maar dinsdagavond was ik zo misselijk geworden dat ik al grote twijfels had om woensdag te starten. Toen was mij nog niet bekend dat er 2 wandelaars waren overleden.

Ik heb 10 maal de Vierdaagse uitgelopen heb goed getraind maar had toch ook veel moeite met de warmte (en drukte) in Elst. Op de dijk ging het relatief goed maar ik heb het rustig aan gedaan. Mijn verslag zou vrijdag in de krant hebben gestaan, helaas heb ik mijn mobiel woensdag niet gehoord dus heb ik niet kunnen reageren voor het artikel hierboven. (Kijk bij : 5. Gevolgd door BN De Stem)

Vandaar dat ik nu even op deze manier reageer op het artikel. Ik wil geen uitspraak doen of het nu verstandig is geweest de routes in te korten. Ik weet wel dat de situatie in 2003 volgens mij minder erg was. (Toen waren de routes wel ingekort.)

Volgend jaar wil ik toch weer meedoen.

Op http://tinykouters.blogse.nl kunt u meer lezen over mijn ervaringen.


Tiny Kouters - 20/07/06 - 23:05:58

Teleurstelling bij Roosendaalse wandelaars

Bron : BN De Stem 20 juli 2006

Door Jeannine Hermans

Donderdag 20 juli 2006 - ROOSENDAAL – Teleurstelling alom bij de Roosendalers die meededen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Als de eerste etappe dinsdag meteen was ingekort, was er wellicht een kans geweest dat het wandelspektakel gewoon had kunnen doorgaan, luidt de conclusie.

BN De Stem 1

Dinsdag stonden de vrijwilligers van café De Drie Weesgegroetjes nog vol goede moed in hun foeragekraam op het Vierdaagse-parcours. 's Avonds was het over en uit.

Lees verder...

Cadeautje voor deelnemers vierdaagse

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com

Ter gelegenheid van de negentigste Nijmeegse vierdaagse krijgen alle deelnemers een cadeautje.

Wat het cadeautje is wil de organisatie nog niet zeggen. Het internationaal evenement gaat a.s. dinsdag van start.

Wim Jansen vertelde in Vier in het Land al dat het begon met een R en eindigde op zak Cool

Gedwongen einde rubriek Vierdaagse

Woensdag 19 juli 2006 - Vanwege het tragisch overlijden van twee deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen gisteren, gaat ook onze rubriek ‘zweten op de zeven heuvelen’, waarmee gisteren een begin werd gemaakt uiteraard niet meer door.

Mijn artikel zal dus ook komen te vervallen.

Vierdaagse Shirts

Deze shirt heb ik gemaakt voor de 90ste Vierdaagse

DE JONGSTE WANDELAARS

Bron : Telegraaf 16 juli 2006

Suzan, Julia, Lotte en Remco doen mee aan Nijmeegse Vierdaagse

Onder de 48.839 wandelaars uit 67 verschillende landen die zich hebben ingeschreven voor de 90e Nijmeegse Vierdaagse, zijn vier jonge deelnemers. En alle vier komen ze uit ons land: Lotte Bronk uit Bemmel, de tweeling Suzan en Julia Dijkstra uit Nijmegen en Remco van Witteloostuyn uit Capelle aan de IJssel.

„We zijn allemaal elf jaar”, aldus Remco. „Wie dit jaar op 31 december twaalf jaar wordt, mag namelijk volgens de reglementen aanstaande dinsdag van start gaan. Nou, we zijn alle vier op 31 december jarig.” 
Remco (groep 8) loopt de Vierdaagse samen met zijn opa. „Hij loopt de Vierdaagse voor de 19e keer. We hebben samen al een paar honderd kilometer getraind. We wandelen elke woensdagmiddag 15 kilometer en hebben ook aan verschillende tochten meegedaan. Eén keer ben ik gaan kijken bij de intocht en toen wist ik het zeker: daar wil ik ook bij zijn.” 
De tweeling Suzan en Julia (beiden groep 8) heeft ook flink getraind. „Vanaf maart hebben we ieder weekeinde aan een wandeltocht deelgenomen. Alles bij elkaar zeker 300 kilometer. Met onze ouders doen we thuis veel aan sport zoals hardlopen en atletiek.”

Jongste tweeling

Lees verder...

9000 Brabanders in Vierdaagse Nijmegen

Bron : http://www.omroepbrabant.nl/  

NIJMEGEN - Zo'n negenduizend Brabanders hebben zich ingeschreven voor de Vierdaagse van Nijmegen volgende week. Dat maakte een woordvoerder donderdag bekend. Het precieze aantal deelnemers uit de provincie is niet bekend.

Brabant 

De laatste dag van de vierdaagse voert door het Brabantse Land van Cuijk.

Lees verder...

Medaille voor gehandicapte

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com

Deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse die door handicap niet de vereiste afstand voor een medaille kunnen lopen, krijgen die dit jaar toch. Dat heeft de vierdaagse organisatie besloten.

Gehandicapte deelnemers moeten daarvoor wel van tevoren langs de vierdaagse arts. De arts onderzoekt de deelnemers voor een officiële medische indicatie.

Deelnemers met een handicap kregen bij het afleggen van minder kilometers tot nu toe geen medaille, maar een diploma.

Sponsorbus twee dagen bij Vierdaagse

Bron : www.bndestem.nl

Door Jeannine Hermans

Dinsdag 4 juli 2006 - ROOSENDAAL – Mensen die familie of vrienden willen aanmoedigen tijdens de Vierdaagse van Nijmegen, kunnen mee met de sponsorbus van café De Drie Weesgegroetjes. 

Tijdens de Vierdaagse staat op het parcours voor het derde jaar ook een foeragetent van café de 3W. Wandelaars die zich vooraf aanmelden bij de 3W in de Molenstraat, kunnen vier dagen lang voor een hapje, een drankje en een exemplaar van BN/DeStem bij de kraam terecht. Lees verder...

Gladiolen

Bron : De Gelderlander 6 juli 2006

HEUMEN - Bij Theo Theunissen in Heumen is de oogst van de gladiolen volop aan de gang. Een deel van de 6,5 hectare (ruim 2,4 miljoen stengels) is bestemd voor de Nijmeegse Vierdaagse.

Gladiolen

Theunissen levert 40.000 bossen van de Vierdaagsebloem aan Veiling Oost-Nederland (VON), die ze op haar beurt weer verspreid onder de wandelaars die uiteindelijk de finish halen. De 90ste Vierdaagse vindt plaats van 18 tot en met 21 juli.

Verslag in BN De Stem

Vlag

 

 

Tijdens de Vierdaagse zal er op vrijdag 21 juli een stukje over mij in BN De Stem komen te staan over mijn ervaringen tijdens vorige Vierdaagse en de derde dag (20 juli). Men is ook benieuwd hoe ik deze dag heb ervaren omdat de lange lus bij Milsbeek door mij als het saaiste stuk was gekarakteriseerd. Omdat dit nu is veranderd wil men weten hoe het stuk door Ottersum is bevallen.

Maandag 3 juli 2006 is een gesprek met mij gevoerd en heeft men een aantal pasfoto's gemaakt.

Lees dus mee in BN De Stem of ga tijdens de Vierdaagse naar :

www.bndestem.nl 

 

Paarse "Sunny" Veters

Vlag

Al eerder berichtte deze nieuwsbrief over de paarse veters van Sunny. Veters die tijdens wandeltochten worden verkocht en waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding. Inmiddels zijn er al ruim 2000 (!) paar verkocht. Goed nieuws voor KWF dus!

Sunny Veters 

Lees verder...

Kennedymarslied Someren

Bron : http://www.kennedymars.nl

Hieronder vind je het Kennedymarslied van de Kennedymars van Someren die ieder jaar wordt georganiseerd tijdens het 1ste volle weekend in juli.

Kennedymars 

Refrein:

Kennedymars, Kennedymars, Kennedy Kennedymars,
kom op wandel mee, wees sportief, 't gaat elke kilometer beter.
Zet door neem je blaren voor lief, toon je nu 'n echte kilometervreter!
Pessimisten blijft u allemaal maar thuis,
ga maar languit liggen rotten in je stoeltje voor de buis.
Kom op, wandel mee, wees sportief;
loop die ene kilometer, op de kop af duizend meter,
En niet ene kleine centimeter meer!
Loop die ene kilometer, op de kop af duizend meter,
Als 't kan in twintig uren tachtig keer.

Wel wat trainen als 't kan, maar niet overdrijven man,
Elke week 'n kilometertje of tien!
Zet je beste beentje voor, rustig aan en dram niet door,
Hou 't straks in juli weer niet voor gezien!
Nee, 't is niet slechts 'n tochtje voor de lol,
Want je maakt wel even TACH-TIG kilometer vol.

Refrein

Onderschat je krachten niet, zing 'n vrolijk wandellied,
En geniet maar van ons fraaie platteland!
Als je goed bent voorbereid, nou dan red je n't altijd,
Haal je straks de finish zonder trammelant!!
Nee, 't is niet slechts 'n tochtje voor de lol,
Want je maakt wel even TACH-TIG kilometer vol. 

Refrein 

Vlag

In plaats van sfeerloos buitengebied nu Ottersumse ‘Via Gladiola’

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com

De kogel is door de kerk: 20 juli viert Ottersum niet één, maar twee feestjes tegelijk. Mét belangrijke gasten; Vierdaagse lopers en een gedeputeerde.
Op donderdag 20 juli zal het Noord- Limburgse dorp op zijn kop staan. Niet alleen de duizenden deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse doen op hun derde wandeldag met in hun kielzog de fanatiekste supporters het Gennepse kerkdorp aan. Ook het college van burgemeester en wethouders en gedeputeerde Vestjens van Limburg zijn die dag aanwezig op verschillende Ottersumse feestjes.

 

Lees verder...

Doe Een Wens voor… VAN DER SAR

Vlag 

Bron : Telegraaf 24 juni 2006  (aangepast 26 juni 2006)

Omdat mijn broer vorig jaar zijn 10de Vierdaagse voor Doe Een Wens heeft gelopen plaats ik dit artikel uit de Telegraaf. 

HINTERZARTEN - Ondanks de uitslag van Nederland-Portugal (0-1) bereikte Edwin van der Sar op 25 juni 2006 een historische mijlpaal. In het uitverkochte Franken-Stadion in Nürnberg stond de 35-jarige doelman namelijk voor de 113e keer in Oranje en wordt daarmee recordinternational. Een unieke prestatie, die de speler van Manchester United wil koppelen aan een speciale wens. Als blijk van waardering voor de aanvoerder van het Nederlands elftal kunnen de Oranjesupporters daarom een bedrag van €1,13, €11,30 of €113 overmaken aan de Doe Een Wens Stichting, waar Van der Sar ambassadeur van is.

Lees verder...

Tentenkamp Vierdaagse in de maak

Vlag 

Bron VierdaagseNijmegen.com

Op het militaire kamp Heumensoord in Nijmegen wordt hard gewerkt aan de opbouw en inrichting van de veertig tenten voor 6300 militairen uit binnen- en buitenland die op 18 tot en met 21 juli deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen.

Tentenkamp

Foto ANP

Lees verder...

Roze dag op drie locaties

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com 

Vlag

De traditionele ‘Roze Woensdag’ van de Vier­daagse in de Nijmeegse binnenstad vindt dit jaar niet op één, maar op wel drie locaties plaats.

Roze woensdag

Foto : Tiny Kouters (Vierdaagse 2005)

Lees verder...

3W met WK en Vierdaagse op sportieve toer

Bron : BN De Stem 9 juni 2006

Vlag 

Vrijdag 9 juni 2006 - ROOSENDAAL – Café De Drie Weesgegroetjes gaat op de sportieve toer. Nu is er een actie vanwege het WK Voetbal en volgende maand wacht voor het derde jaar de Vierdaagse van Nijmegen.

De afgelopen twee jaar stond er elke dag een foeragekraam van de 3W op het parcours van de beroemde vierdaagse. BN/DeStem zorgde er met een stapel kranten voor dat de Roosendaalse deelnemers elke dag hun verrichtingen konden lezen.

 

Foto Zevenheuvelenweg

Foto : Tiny Kouters (Zevenheuvelenweg 2005)

Lees verder...

Geen eigen frequentie voor 4daagseradio

Bron : Niewsbrief VierdaagseNijmegen.com 

 

4daagseradio zal dit jaar niet uitzenden op een eigen frequentie. Volgens projectleider Patrick Huisman kleven daar te veel haken en ogen aan.

Vorig jaar zond 4daagseradio, een samenwerkingsverband tussen verschillende lokale omroe­pen rondom Nijmegen, nog uit via de etherfrequentie 105.1 FM. Dat had als voordeel dat wandelaars niet steeds op een ander station hoefden af te stemmen.

„Het experiment was geen succes omdat het Agentschap Telecom (beheerder van het radiofrequentiespectrum in Nederland, red.) een te laag wattage ter beschikking stelde”, vertelt Huisman. „ Daardoor bestreken we niet het hele wandelgebied. Nu Stadsradio Nijmegen en Radio Lingewaard ook weer meewerken, kunnen we gebruik maken van negen frequenties. Die liggen allemaal tussen 105.4 en 107.8 FM. Wandelaars hoeven dus bijna niet te zoeken, terwijl het bereik wel is gegarandeerd.

 

Lees verder...

Mito-Mars nu ook voor nordic-walkers

Bron BN De Stem 3 juni 2006 (Suzanne Roeken)

Zaterdag 3 juni 2006 - ROOSENDAAL – De jaarlijkse Mito-Mars is zaterdag 10 juni. Nieuw is dat nordic-walkers voor het eerst mee mogen doen. Lees verder...

4daagseradio 2006 grootser dan ooit!

Bron: Persbericht 4-daagseradio

Omroepen van Lingewaard en Nijmegen doen weer mee

De 18e editie van 4daagseradio zal dit jaar door 7 publieke lokale omroepen via maar liefst 9 FM-frequenties uitgezonden worden en is daarmee het grootste samenwerkingsverband van lokale omroepen in Nederland. Dit jaar doen Stadsradio Nijmegen en Radio Lingewaard ook mee aan het enige radioproject dat 24 uur per dag verslag doet van de 4daagse en bijbehorende feesten.  

 

Lees verder...

Waarom Vierdaagse?

Als reactie op het artikel van BN De Stem om aan te geven waarom je de Vierdaagse gaat lopen heb ik het onderstaande stukje opgestuurd.

Je moet wel gek zijn!

Het is een vrijdag in juli in het jaar 1974. Je gaat als jongetje van 10 met je ouders mee met de trein. Kijken naar de Vierdaagse van Nijmegen. Nog niet beseffend wat deze dag op mijn later leven zou hebben zag ik daar huilende mensen over de finish komen met bossen bloemen en gladiolen in hun hand. Met pijnlijke voeten kwamen ze aan, de stroom bleef de gehele middag maar komen.

Lees verder...

Waarom de Vierdaagse?

Bron : BN De Stem 30 mei 2006

Dinsdag 30 mei 2006 - Waarom loopt iemand de Vierdaagse van Nijmegen? Omdat hij in een gekke bui een weddenschap heeft afgesloten? Omdat zij na een ernstige ziekte weer helemaal beter is? Omdat hij verliefd werd tijdens de Vierdaagse?

Lees verder...

Regen schrikt wandelaars niet af

Bron : PZC 27 mei 2006 (Cornelleke Blok)

GOES - „Wie A zegt, moet ook B zeggen“, vond Bep Morren uit Zoetermeer. Ze liep vrijdag samen met Joyce van Quekelberghe uit Vlissingen mee met de Zeeuwse wandeldriedaagse, die donderdag begonnen is.

Lees verder...

Grandprix 2006 toegekend aan superevenement Vierdaagse

Bron : nieuwsbank.nl
www.vierdaagsenijmegen.com

De Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen is bekroond met de Grandprix 2006 van de Stichting Nationale Evenementenprijzen. De Vierdaagse werd door de jury bestempeld als superevenement en als een monument in evenementenland. De Grandprix 2006 werd toegekend omdat de Vierdaagse niet meer past in enige categorie binnen de evenementenprijzen.

Lees verder...

Breng die gladiolen naar Sandra

Bron : Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com

Hij werd beroemd met nummers als, Rosemarie, Arrivederci Ans, Naar de kermis en niet te vergeten Rozen voor Sandra.

Goed voor een miljoenenverkoop. Deze zomer loopt hij de Vierdaagse mee. Voor het goede doel.

Ronnie Tober
Lees verder...

Artikel BN De Stem 19 mei 2006

Hieronder een artikel uit BN DE Stem van 19 mei 2006 over de Avondvierdaagse van Roosendaal

Massaal onthaal 

Defilé 

Vrijdag 19 mei 2006 - Duizenden en nog eens duizenden stonden gisteravond langs de kant van de weg om de wandelaars, klein en groot, van de Roosendaalse avondwandelvierdaagse binnen te halen. Met bloemen en muziek werden de ruim drieduizend deelnemers die vier dagen lang zes, tien of vijftien kilometer liepen naar de finish begeleid waar de beloning voor hun inspanningen wachtte: de felbegeerde medaille.

Moederdag bezorgt ook T-shirts voor Vierdaagse wandelaars

Samen met mijn broer , nichtje en neefje hadden we afgesproken dat er een foto zou worden gemaakt die zou worden geplaatst op een T-shirt met daaronder de namen die ze zelf hadden geschreven. De foto was al tijdens de meivakantie gemaakt, de namen waren op een papiertje geschreven en ingescand.

Lees verder...

Doe Een Wens Stichting

Omdat mijn broer vorig jaar in verband met zijn 10de Vierdaagse heeft gelopen voor de Doe Een Wens Stichting plaats ik de volgende oproep.

Bron : VierdaagseNijmegen.com Nieuwsbrief

 

Doe Een Wens Stichting Nederland is op zoek naar wandelaars voor de Wandelvierdaagse van Nijmegen.

Heeft u een startbewijs en wilt u 's werelds grootste wandelsportevenement dit jaar met een extra goed gevoel volbrengen? Laat familie, vrienden en bedrijven u dan sponsoren en vervul daarmee de liefste wens van een kind met een levensbedreigende ziekte.

Doe Een Wens
Foto T.Kouters
Lees verder...

Reeds gelopen trainingstochten Vierdaagse 2006

Hieronder zie je een overzicht van de wandeltochten die ik al heb gelopen ter voorbereiding van de Vierdaagse van 2006 Lees verder...

Shirts

Voor de 11de Vierdaagse heb ik een aantal shirts gemaakt. Hieronder zijn ze te bewonderen. Verbaasd Lees verder...