Vrijdag 20 juli 2007 (De dag van Cuijk en het kroontje)

Vlag

  Nummer 

De laatste dag van de 91ste Vierdaagse. Tot nu toen was het weer goed geweest, voor vandaag werd echter vanaf ongeveer 15.00u regen en onweer voorspeld. En meestal zijn wij pas rond 4 uur half 5 binnen. Laten we er maar het beste van hopen. We begonnen voor de derde achtereenvolgende dag aan de lange Heijendaelseweg die we nu helemaal afliepen. Toen we naar rechts gingen staken we de Via Gladiola al over waar we later op de middag de intocht zouden beginnen.

Weezenhof

Uiteindelijk kwamen we langs Weezenhof waar ik nog even van de toilet gebruik ging maken. Het was erg druk. Mijn broer wachtte iets verder in de route op mij. Toen ik bij hem langskwam wilde ik doorlopen en ik sprak af om ergens tussen Nijmegen en St'Walrick te rusten. Maar het ging zo goed dat we direct doorliepen naar onze 2de rustpunt ongeveer een kilometer na de splitsing met de 30 en 40 km. 

Giel

Ook Giel was weer aanwezig. (One of us)

Lees verder...

Donderdag 19 juli 2007 (De dag van Groesbeek)

Vlag
 

Nummer 

De derde dag, de dag van Groesbeek. Na Groesbeek volgen de Zevenheuvelen. Maar om 4 uur in de morgen is dat nog een heel eind weg. Een leuke gedachte is dat we als 50 km lopers dit jaar niet die vervelende lus hoeven te lopen maar richting Ottersum gaan. Dit plaatsje was vorig jaar (toen de Vierdaagse werd afgelast.) al klaar voor de doortocht dus we verwachten er best wat van.

 

Naar Malden

 

Het eerste stuk van deze dag liepen we naar Malden waar een rustpunt is die o.a. aardbeien met slagroom verkopen. Een van de ingebakken tradities van de Vierdaagse.

 

Hoge Brug

 

De Hoge Brug ? (Ma u bent bijna thuis.) 

 

30 loop 40

Lees verder...

Woensdag 18 juli 2007 (De dag van Wijchen)

Vlag
  Nummer 

De dag van Wijchen zou mijn zwaarste dag worden. Dat zwaar moet echter niet te letterlijk worden genomen want deze editie van de Vierdaagse was voor mij echt niet de moeilijkste. Waarom dan toch mijn zwaarste dag. Dat had eigenlijk 3 redenen:

  1. Ik moest 2 maal een blaartje doorprikken bij het teentje naast mijn kleine teen. Mijn zwakke plek , deze teen heb ik samen met mijn middelste teen aan mijn linkervoet jaren geleden gebroken toen ik dacht dat ik (bij het van de traptrede afschieten) vol tegen de muur kon trappen zoals een voetballer ’n penalty neemt.
  2. Aan de dag leek maar geen einde te komen , eerst de omleiding bij Weurt daarna langs de Waalkade (wat overigens wel een leuke afwisseling was) maar je weet dat je korter naar de finish kunt lopen. Maar gelukkig heb ik dat niet gedaan want dat had mij de Vierdaagse gekost. Op de Waalkade stond (zoals vaak op nieuwe stukken) een controle. Ik was overigens ook niet in de verleiding geweest.
  3. De 2de dag is altijd de moeilijkste dag, dat roept bijna iedere ervaren Vierdaagseloper. 

Start 

 

De dag van Wijchen begon iets voor half vijf. Eerst een heel stuk Heijendaelseweg aflopen , langs station Heyendael , een bowlingcentrum , de Universiteit om na ongeveer een half uur rechtsaf te slaan. Uiteindelijk liepen we door een aantal straten in Nijmegen richting de wijk Hatert en Weezenhof. In die laatste wijk hebben we ook wel eens geslapen. Daar werd echter bij binnenkomst verteld dat we zelf voor ontbijt moetsen zorgen, het winkelcentrum was dichtbij. Dat laatste kloptte wel maar als je via de VVV inschreef behoorde daar minstens logie en ontbijt bij te zijn. Dat pikten we toen dus niet en we belden de VVV. Toen was het snel opgelost.

 

Hatert

 

Weezenhof

Lees verder...

Dinsdag 17 juli 2007 (De dag van Elst)

Vlag

Nummer

Om kwart voor drie zou de wekker af moeten lopen maar gelukkig was ik al wat eerder wakker en zag dat mijn radio/wekker ongeveer 10 minuten achter liep. Ik riep mijn broer en zei dat het tijd was om te beginnen. Rustig wassen , aankleden en scheren. Daarna proberen een ontbijt weg te krijgen. Dat lukte me best goed. Wat slapen betreft deze 1ste nacht heb ik het idee dat ik dat weinig heb gedaan. Spanning , warmte (had het maandagavond een beetje benauwd.) wie zal het zeggen. En de Via Gladiola is nog 200 km ver weg.

 

Ster

 

Rond half vier liepen we naar de start. Onderweg maakte mijn broer de LENT-opmerking. (De eerste opmerking die ons aan het lachen krijgt genoemd naar het 1ste plaatsje wat we passeren tijden de Vierdaagse). Een meisje dat duidelijk op zoek was naar een bank om te pinnen werd na de vraag "Weet u waar hier een bank is" verwezen naar een houten bankje dat we 100 m daarvoor waren gepasseerd.

 

Lied 2

Lees verder...

Maandag 16 juli 2007 (Vlaggenparade)

Vlag
 

Nummer 

Vorig jaar wilden we al naar de Vlaggenparade maar er waren bij de inschrijfbureau’s geen kaartjes meer. Ook waren we vergeten ze te bestellen bij de Vereniging Gouden Kruis dragers waar we al sinds 2005 lid van zijn. Dit jaar hadden we wel kaartjes besteld en liepen dus iets na half 6 richting het Goffert stadion. We hadden op de kaart gezien dat het nog geen half uur lopen was en ook dat als je met een auto zou gaan je misschien de auto niet meer kwijt zou kunnen raken in de buurt waardoor je nog een stuk moest lopen.

Buiten het stadion

We kwamen om iets voor zes aan bij het stadion , het was al een gezellige boel. Om zes uur gingen de poorten open. We bleken redelijk goede kaarten te hebben (vak EL) en moesten naar poort 9.

 

Kaartje 

 

(Wij zeiden tegen elkaar , we zitten nog net niet naast Wim Jansen maar … (vul maar in))

Binnen het stadion 

Nog een broodje gekocht en een bekertje water, het was toch wel warm, ik vond het zelfs benauwd. Naast ons kwam een man zitten die al voor de 58ste maal mee ging lopen en een frequent bezoeker was van de Vlaggenparade.

 

Het programma begon om zeven uur maar van tevoren werden we al vermaakt met muziek. Ook werden er T-shirt in het publiek geschoten. Het gehele programma dat op een groot vel werd uitgedeeld vind je in een andere weblog. De bedoeling was dat je er een waaier van zou maken

 

T-shirt schieten

 

Ook kon je een SMS sturen dat dan op het bord kwam. Ik stuurde de SMS “Suc6 allemaal http://tinykouters.blogse.nl” Ik heb hem overigens niet meer gezien op het bord.

 

Bord met teksten

Lees verder...

Maandag 16 juli 2007 (The day before)

Vlag
 

Nummer 

Na de afgelasting van vorig jaar vertrok ik vandaag wederom naar Nijmegen om "De Kroon op mijn Werk" te zetten. Voor de 13de maal zou ik gaan starten. Het weer was in ieder geval niet zo warm. Mijn broer zou me om half tien komen ophalen en dat deed hij dan ook. We reden naar ons Ma die voor de 4de maal ging trachten de 4Daagse uit te lopen.

We waren iets voor 10 bij ons Ma. Omdat we problemen verwachtten rond s'Hertogenbosch reden we eigenlijk gelijk weg. Het was ongeveer 1½ uur rijden maar we zouden ook nog even rusten onderweg (Bij De Lucht een benzinestation in de buurt van Oss)

Lucht 

We hadden afgesproken dat we tussen 12.00u en 13.00u aanwezig zouden zijn bij het gastgezin. Ook moesten we tussen 13.00u en 14.00u nog kaarten ophalen voor de Vlaggenparade bij het Kolpingshuis waar de Gouden Kruisdragers gingen vergaderen vanaf 14.00u.

De problemen rond s’Hertogenbosch vielen mee. Sterker nog , je mag het even wat langzamer rijden geen vertraging noemen. Zodoende zouden we al iets na half twaalf bij het gastgezin arriveren. Maar even bellen naar Kristel en dan geen contact krijgen.  We besloten toch maar door te rijden het was nog 10 minuten. Aangebeld en gelukkig was Jules al aanwezig om ons op te vangen. We zorgden er eerst voor dat al onze spullen uit de auto waren zodat mijn broer zijn auto in een parallelstraatje kon zetten. (Wij sliepen op de Graafseweg en dat is één van de (hoofd)wegen die naar het Keizer Karelplein loopt.)

Even na twaalf kwam ook Kristel en we kletsen nog wat. Marian zou later komen. Ze reed met vriendinnen van mijn zus mee. Rond half één besloten we naar het centrum te lopen waar we eerst het Kolpingshuis bezochten. Hier zaten zoals ik eerder al schreef de Gouden Kruis Dragers en konden wij onze kaart voor de vlaggenparade ophalen. (zie aparte weblog)

Toen besloten we even wat te gaan eten. We kozen voor een frietje omdat we niet meer naar de Oude Molen konden , een camping in Groesbeek waar we de laatste jaren op de maandag steeds naar toe reden. We waren anders te laat voor de Vlaggenparade.

Lees verder...

Zondag 15 juli 2007

Vlag
 

Nummer 

 

Morgen vertrekken we weer naar Nijmegen. Mijn maandelijkse nieuwsbrief is net verzonden. Hoe zal het dit jaar gaan verlopen, de Vierdaagse? Het is de laatste weken in ieder geval niet zo warm als vorig jaar. Vorig jaar toen ik ook op de zondag voorafgaande aan de Vierdaagse zat te bedenken hoe het zou gaan was het al enkele weken zeer warm.

 

Reclane website

 

Ik heb genoeg getraind en neem mijn verantwoording dat ik dit jaar meedoe aan de Vierdaagse. Die verantwoording nam ik ook in 2002 toen ik besloot de 3de dag even voordat ik richting Groesbeek zou gaan te stoppen. Ik spreek de hoop uit dat ik dit jaar de verantwoording zelf ook mag nemen of ik doorga of stop en dat ik door de omstandigheden die zich vorig jaar hebben afgespeeld niet gedwongen zal worden door de organisatie om te stoppen.

Lees verder...