Vrijdag 18 juli 2008 (Intocht en het klokje rondgelopen)

Vlag

 

Nummer

Nu de laatste kilometers nog over de via Gladiola. Mijn collega (die al sinds 2005 heeft geprobeerd mij bloemen aan te bieden.) had al een paar keer gebeld om 'n indruk te krijgen hoe laat ik binnen zou zijn. En ik was tot net voor de Via Gladiola goed te bereiken.

In 2005 hadden we elkaar overigens op 'n haar gemist, in 2006 was de Vierdaagse afgelast en in 2007 kon ze wegens een blikseminslag tussen Arnhem en Nijmegen ook niet aanwezig zijn. Viermaal is scheepsrecht zullen we maar zeggen. Ik had overigens al aangegeven dat mochten we elkaar weer missen ik naar restaurant stationzicht bij het station (verrassend) zou komen rond 17.00u.

Rekken

Vaak kleden wandelaars zich net voor de Via Gladiola nog even om om zodoende meer op te vallen.

M

Militairen

Militairen 2

Walking

Ik liep langs Charlemagne de plaats waar de militairen zich opmaken voor de Via Gladiola en bereikte al snel de Scheidingsweg.

Lees verder...

Vrijdag 18 juli 2008 (De Dag van Cuijk)

Vlag

 

Nummer

Tijdens deze laatste dag werden we weer weggeholpen door Rob. Ik zag deze dag wel zitten, had geen last van blaren tot nu toe (nog nooit gebeurd tijdens de Vierdaagse) en het zou niet te warm worden. Alleen de regen zou vervelend kunnen worden. Maar dag 2 en 3 waren we ook doorgekomen. Ik had alleen donderdagavond de rechtervoet even met een extra stukje sporttape moeten afplakken omdat deze wat los begon te raken.

De bus was weer erg vroeg maar reed wel pas om 3.43u weg. Misschien was deze bus wel iedere dag gekomen maar dat risico wilden we niet lopen.

Bij de Wedren even de gebruikelijke rituelen, barometer fotograferen (zoveel al uitgevallen !!!! , maar wij lopen nog en dat geeft een heerlijk gevoel) en een sanitaire stop maken. Rond kwart over vier konden we vertrekken richting Brabant.

Barometer

Maar voor we daar waren moesten we nog een heel stuk door Nijmegen wandelen. En hier had ik de indruk dat ik aan het slaapwandelen was. Maar je kwam gelukkig wel dichter bij het einde.

Viadact

We kwamen weer langs de wijk Weezenhof , de stadsdijk en liepen richting St Walrick.

Giel

Hier stond Giel weer die ooit ook de Vierdaagse heeft uitgelopen. (One of us)

Tineke

In de buurt van de militaire rust stond een meisje (Tineke bleek later uit de Gelderlander) met een bord Free Hugs. We hadden haar al eerder gezien.

St Walrick

En ook de Blarentrappers lieten weer van zich horen. Een groep die wandelaars verblijdt met vrolijke zang. Alleen werd nu 'n pikketanissie aan het einde van het lied 'n geslachtsdeel van Janissie dat er altijd in gaat?

Lees verder...

Donderdag 17 juli 2008 (De Dag van Groesbeek)

Vlag

 

Nummer

Aan het begin van de Dag van Groesbeek stond ik met een vieze smaak in mijn mond op. Dat maakte me best misselijk zodat ik zelfs het beetje ontbijt niet binnen kon houden. Gelukkig ging het daarna snel beter.

Maar ik had nog geen last van blaren dus het afplakken was goed gegaan. En ook de schoenen, die ik eerder dit jaar had gekocht, zaten als gegoten.

We moesten ons overigens zelf weghelpen, Rob was in tegenstelling tot dinsdag en woensdag niet opgestaan. Maar dat was geen probleem. Alleen de thee kon ik niet vinden.

We liepen daarom rond kwart over drie weer richting de bus die er nu weer eerder was dan de vorige dagen. Hij was ook een stuk kleiner. Er zat echter nog niemand in. Dus we konden zitten. De bus bleef ook keurig wachten tot bijna kwart voor vier.

We waren om 4.00u gearriveerd op de Wedren en ik fotografeerde toch even het bord. Na de gebruikelijke sanitaire stop sloten we aan in de rij en konden we rond kwart over vier aan de 3de etappe beginnen. Gelukkig was de vieze smaak tijdens het wandelen verdwenen.

Bord

De eerste rust nemen we altijd als we net Malden zijn binnengelopen. Hier kun je ook aardbeien met slagroom kopen en dat gaat er zo roind 6.00u wel in.

Aardbeien

Ondertussen had ik een SMS-je gekregen met de volgende tekst: "Sorry dat jullie alleen op moesten staan. Rob zijn wekker is niet afgelopen. Goeie dag gewenst! Marian" Het was dus toch niet de bedoeling geweest dat we alleen weg moesten. Morgen is er een herkansing.

Malden

Na de rust lopen we verder en maken in Malden nog even gebruik van een toiletmogelijkheid. Dat is overigens de laatste maal dat we het op deze plaats doen. Tot 2005 was het allemaal goed geregeld maar nu stond er al voor het 2de jaar niet voldoende druk op de toiletten wat het doortrekken erg moeilijk maakte. En dan toch nog 40ct vragen. Volgend jaar nemen we de toiletvoorziening in het verzorgingshuis. Dat schijnt gratis te zijn, maar dan kopen we wel iets van een van de bewoners. Met het geld kunnen dan weer activiteiten worden betaald.

Mook

We liepen verder richting Mook. Daar liepen we voor de eerste maal over het centrumplein. Morgen voor de tweede maal. Dan mogen we ook de grote weg op.

Dijk Mook

Lees verder...

Woensdag 16 juli 2008 (Dag van Wijchen)

Vlag

 

Nummer

Deze tweede wandeldag hebben we de wekker maar even op half drie gezet. Want gisteren was de bus ook te vroeg. Weer kon ik maar weinig ontbijt binnen krijgen, maar ik nam wat brooed mee voor onderweg. Om kwart over drie liepen we naar de bus. Daar stonden al weer wat bekenden van een dag eerder. De bus kwam inderdaad weer te vroeg maar nu kon ik wel zitten.

Iets over vier gingen we in de rij staan om rond half vijf het parcour op te kunnen. We liepen door Nijmegen om uiteindelijk bij Weezenhof (wijk) en de stadsdijk uit te komen. We namen onze eerste rust bij een zuivelboerderij waar we onze gebruikelijke yoghurt namen.

Na verder te zijn gelopen zagen we Giel Beelen (one of us).

Giel

Vlug richting Alvena lopen. En dan besef ik dat ik nog geen last heb van blaren. Vorig jaar moest ik in Alvena al gaan prikken. Zou het afplakken op een andere wijze (advies broer) dan toch zijn vruchten gaan afwerpen. Of waren het de schoenen die ik eerder dit jaar gekocht had en waarvoor ik bijna een uur had uitgetrokken. Ik hou het maar op een combinatie van beide.

Alvena

Het begon overigens wel een beetje te motregenen. Dat was overigens voorspeld.

Alvena 2

Maar we lieten ons niet afschrikken dus vlug naar de rust in Wijchen Zuid waar altijd een aantal stoelen staan en een kraampje waar 'n traditonele mars (voor de energie om naar Niftrik te wandelen) wordt gekocht.

Regen Wijchen

Maar weinig stoelen en kraampjes te zien. Dus hebben we maar even bij een friettent gezeten. Ik zocht mijn paraplu op. Mijn broer viel bijna in slaap en werd gelukkig aangesproken door een medewandelaar.

Na even te hebben gezeten liepen we richting Balgoij waar we werden gecontroleerd. En zoals gebruikelijk merkten hier een aantal 40 km lopers dat ze verkeerd zaten. Ze kwamen ons dus weer tegen. Het staat volgens mij toch echt goed aangegeven en verder wordt het regelmatig omgeroepen door een aantal jongelui die net voor de splitsing muziek aan het maken zijn en de wandelaars aanmoedigen.

Balgoij

Lees verder...

Dinsdag 15 juli 2008 (De Dag van Elst)

Vlag

Nummer

Het is bijna niet te geloven maar ik heb heel goed geslapen deze eerste nacht. (heb ik ooit wel eens zo goed geslapen??). Misschien is het wel goed dat ik even als vorig jaar niet al om half negen ga liggen om te rusten maar op de normale tijd rond 22.00u. Je wordt dan al wat lui je kunt beter rusten. Om 1.19u werd ik wakker, keek op de horloge en kreeg het heerlijke gevoel nog ’n uur te kunnen slapen.

Maar iets over half drie was het dan wel tijd om op te staan. Ik had de wekker op 2.45u gezet, mijn broer iets eerder. Dit om te voorkomen dat mocht een van de wekkers niet gehoord worden er nog een back-up mis. (Overigens had ik ook mijn horloge gezet dus het kon niet misgaan.)

Na (weinig) ontbijt te hebben weg gekregen (we namen wel wat mee voor onderweg) liepen we in ongeveer 10 minuten richting de bus. Deze was wel erg vroeg (net na 3.30u en hij vertrok om 3.43u volgens het boekje) We liepen er snel naar toe, moesten staan en tot onze schrik vertrok de bus gelijk. Hij reed wel erg snel over de heuvelen van Beek en Ubbergen en ook de verkeersdrempels werden niet langzaam genomen. We besloten dus wel onze wekkers iets eerder te zetten en ook iets eerder richting de bus te lopen. Een vierdaagse verspelen door de bus te missen die te vroeg (10 minuten) vertrekt is erg sneu. Misschien vertrok er overigens later nog wel een bus maar dat risico wilden we niet nemen.
Start

We werden bij de Vereniging afgezet en moesten nog een klein stukje lopen. Rond 4 uur kwamen op aan op de wedren waar we het startschot hoorde vallen. We gingen nog even naar het toilet (Zenuwen?).

We gingen in de rij staan en werden aangemoedigd door jongenlui die de ghele nacht gefeest hadden en de Wedren even als laatste tussenstop namen voordat ze naar bed gingen. Er werd zelfs geprobeerd een wave in te zetten die gedeeltelijk lukte. Iets voor half vijf waren we gescand en konden we vertrekken richting Lent , Bemmel en alle andere plaatsen van deze 1ste wandeldag.

Op weg

De Begoniastraat in Lent had (in tegenstelling tot vorige jaar) weer uitgepakt met allerlei versieringen.

Voet

In Bemmel was zoals gebruikelijk weer de Zwitserse week. Hier hebben we nog even een sanitaire stop gemaakt.

Orkest

Toen we net Bemmel uitliepen zagen we twee wandelaars die een zeer eigentijdse huwelijksreis hadden gekozen.

Just married

Lees verder...

Maandag 14 juli 2008 (De Dag van Aankomst)

Vlag

 

Nummer

De maandag was aangebroken, gisteren hebben zich al ruim 13.000 wandelaars ingeschreven. Maar wij moesten vandaag nog. Voor het Iets over half een kwam Marian met de auto aanrijden. Rob kwam iets later.

Beek2

Beek3

Na kennisgemaakt te hebben en even wat te hebben gedronken werden onze slaapplaatsen getoond.

Vereniging

Daarna vlug naar Nijmegen. Door de TomTom werden we naar het Keizer Karelplein geleidt wat niet helemaal de bedoeling was. Want we wilden de drukte nu juist vermijden. Maar na een kleine vertragen hebben we onze auto iets uit het centrum geparkeerd en zijn we terug gelopen.

Eerst even naar de KRO tent gelopen om daar onze spullen op te halen. Ze stonden op de Vereniging en daar kwamen we als eerste langst. Dit jaar lopen we voor het eerst via de KRO mee.

Lees verder...

Zondag 13 juli 2008 (Voorwoord)

 

Vlag

 

Nummer

Overmorgen gaat de Vierdaagse van Nijmegen weer van start. Mijn broer en ik zijn er helemaal klaar voor. Maar toch, we hadden eigenlijk met drie personen richting Nijmegen willen vertrekken. Vier februari schreven mijn moeder, mijn broer en ik ons enthousiast in voor deze editie. En we dachten ons daarna goed voor te gaan bereiden. Erg lang heeft dat echter niet geduurd want op zondag 10 februari 2008 iets over 10 was voor mijn moeder deze Vierdaagse eigenlijk al voorbij. Een boomstronk tijdens een wandeling in de omgeving van Tilburg maakte een einde aan haar voorbereidingen. Deze boomstronk waarover ze viel bezorgde haar namelijk een heupbreuk. (Lees ook http://lopenvoorzilverenkwf.blogse.nl )

Routes

Het zou haar vijfde vierdaagse moeten worden die gekoppeld was aan een actie voor KWF Kankerbestrijding. Laten we hopen dat het volgend jaar gaat lukken. Het zal wel een heel moeilijke week voor haar worden.

Lees verder...