Vrijdag 23 juli 2010 Overwinning vieren

Vlag 
Nummer klein 

We moesten uiteraard de overwinning gaan vieren.

Dag 1

Omdat mijn broer graag naar Nijmegen reed, besloten we daar iets te gaan drinken. 

Dag 1

Dag 1

Dag 1

Dag 1

Lees verder...

Vrijdag 23 juli 2010 Intocht Via Gladiola

Vlag 
Nummer klein 

Het zag er naar uit dat ik ook in een WK-voetbaljaar de vierdaagse weer eens zou uitlopen. Dat was me het laatst gebeurd in 1998. In 2002 was ik uitgevallen, in 2006 was de Vierdaagse na de eerste dag afgelast. 

Dag 1

Dag 1

Dag 1

Er kwamen op het moment dat ik de Via Gladiola opliep veel (militaire) groepen naast mij wandelen. 

Dag 1

Dag 1

Daarom was het soms iets langzamer wandelen, maar het was wel gezellig. 

Lees verder...

Vrijdag 23 juli 2010 De dag van Cuijk

Vlag
Nummer klein

Cuijk

Dag 1

Dag 1

De laatste dag, de dag van de intocht. Nog “even” 50 kilometer wandelen en de 14de beloning is binnen. We moesten vandaag weer een knipkaart meenemen. Deze hadden we gekregen bij het afmelden tijdens de 3de dag. Men deelde ze dus niet uit deze morgen.  

Dag 1

Dag 1

Dag 1

Lees verder...

Donderdag 22 juli 2010 De dag van Groesbeek

Vlag 
Nummer klein

Groesbeek

De Dag van Groesbeek en de Zevenheuvelen. Door SBS6 altijd als niet te nemen hindernis geïntroduceerd maar als ze eens goed naar de wandelaars luisteren zijn er vele die niet de Zevenheuvelenweg als grootste probleem zien maar de bult net na Milsbeek (St. Jansberg). Overigens loop je hierna bijna in Duitsland. De bus was weer gewoon om 3.45u aanwezig zodat we om 4.00u op de wedren stonden.

Dag 1

Dag 1

Daar stond op het mededelingenbord dat er op dag 3 en 4 weer met knipkaarten zou worden gewerkt. Je kreeg alleen bij start en finish nog een scan.  

Dag 1

Dag 1

Dag 1

We liepen richting Malden, waar ik weer de traditionele beschuit met aardbeien bestelde.  Daarna nog even een sanitaire stop in het verzorgingshuis in Malden. 

Lees verder...

Woensdag 21 juli 2010 De dag van Wijchen

Vlag
Nummer klein

Wijchen

Gelukkig had ik goed geslapen en was de misselijkheid grotendeels verdwenen. Dus ik kon me op gaan maken voor de Dag van Wijchen. Omdat de starttijd weer gewoon 4.00u was stonden we nu wel tijdig op de bus te wachten. De bus kwam keurig om 3.45u.

Dag 1

Bij de start werden we weer gescand en we vertrokken daarna. We liepen het eerste stuk richting Weezenhof op dezelfde manier zoals we al jaren de 4de dag naar Weezenhof gaan.  

Dag 1

Dag 1

In Hatert (net voor Weezenhof) kocht ik op de markt 3 bananen voor €1,- (opmerking er zijn punten waar €1,- (= 2 gulden 20) gevraagd wordt voor één banaan) en gaf mijn broer er ook één. Ik at de eerste banaan op en liet de tweede banaan door mijn broer in mijn rugtas stoppen.  

Dag 1

Dag 1

Lees verder...

Dinsdag 20 juli 2010 De Dag van Elst

Vlag
Nummer klein

Els

Daar stonden we dan om half drie te wachten op de bus richting Nijmegen. Iets later kwamen er nog vier wandelaars aangelopen. Het werd kwart voor drie, maar geen bus, drie uur geen bus, of toch?, nee die sloeg af, kwart over drie. We besloten terug te lopen en met de auto naar Nijmegen te rijden. De andere vier wandelaars hadden een taxi besteld. Nadat we een parkeerplaats hadden gevonden was het nog een minuut of tien naar de start. Zodoende konden we pas om 4.07u vertrekken voor onze Vierdaagse. Maar we moesten wel om 16.00u al binnen zijn. 

Dag 1

Door deze snelle start was ik niet meer naar het toilet geweest. Daarom moest ik nog voor Lent de bosjes in. En dat was het begin van de dag, waar ik een beetje misselijk werd en uiteindelijk ook bleef. Het lopen ging overigens wel goed.

We liepen door Lent, de Via Bogonia altijd het begin van de tocht die naar de Via Gladiola moet leiden. Maar die is dan nog ver weg. 

Dag 1

Dag 1

De tweede plaats was Bemmel. We merkten wel dat we wat vrijer konden lopen, we waren de laatste van de 50 kilometerwandelaars en de vroege groep van de 40 kilometer was nog maar net vertrokken. Zodoende werden we ook nog niet door zoveel wandelaars ingehaald.  

Dag 1

Dag 1

Er was nog volop muziek in Bemmel. 

Lees verder...

Maandag 19 juli 2010 Aankomst

Vlag;
Nummer klein;

Rond half elf stond mijn broer met zijn auto voor de deur om richting Nijmegen te vertrekken. Nadat ik de spullen had ingeladen reden we weg. We sliepen weer in Beek-Ubbergen bij Rob en Marian. Hier hebben we in 2008 ook geslapen.

Dag

De reis verliep voorspoedig en nadat we weer even waren gestopt bij het tankstation na Oss, reden we daarna de afslagen Grave, Niftrik, Wijchen, Beuningen … voorbij. Plaatsen waar we deze week nog even wandelend langs moesten. Rond half één waren we in Beek, waar we bij de buren de sleutel op konden halen.

Daarna reden we naar Nijmegen. Mijn broer parkeerde zijn auto net buiten het centrum van Nijmegen. We liepen over de St. Annastraat richting de start. We kochten ondertussen nog even een broodje.  

Dag

Bij de start melden we ons bij het inschrijfbureau. We kregen ons polsbandje om. Dit polsbandje zou de knipkaart dit jaar vervangen. Het bandje moet 4 dagen om je pols blijven, anders ben je uitgevallen. 

Daarna snel naar de KNBLO-tent. Mijn broer was zijn lidmaatschapkaart vergeten, maar dat was geen probleem. Hiervoor was een apart loket, waar men per computer de gegevens kon opzoeken. 

Dag

Ook moest een blarenpas worden gekocht. 

Terug op het terrein van de wedren bleek dat de starttijd voor ons één uur was vervroegd. Maar zouden de bussen dan ook één uur eerder vertrekken?  

Dag

We liepen nog even naar de Vereniging. Hier zou de KRO staan. Ze zouden dit jaar niet meer langs de route staan. Een wandelaar zei dat gaat best leden kosten, waarop de medewerker van de KRO zei dat het al leden had gekost. Het blijft jammer, want voor een klein bedrag was er een hele goede verzorging.  

KRO foto

We konden wel een foto laten; maken en zagen Hella van der Wijst. We kregen nog een consumptie.

We besloten niet lang in Nijmegen meer te blijven, maar terug te rijden naar Beek. We hebben daarom ook Jacob Kleef van de WishWalkers gemist. 

Lees verder...

Zondag 18 juli 2010 (Voorbeschouwing)

Vlag 
Nummer klein 

Een week na de verloren WK-finale tegen Spanje gaan mijn broer en ik morgen weer richting Nijmegen om allebei voor de 14de maal te proberen de Vierdaagse uit te lopen.

Ned-Jap

Zelf start ik voor de 16de maal, 2 maal heb ik de Vierdaagse niet voltooid. In 2002 (uitgevallen) en 2006 (afgelast na 1 dag). Als je naar de jaartallen kijk zijn het beide WK-jaren geweest. Dus dit jaar moet ik van het idee af dat WK-jaren voor mij geen succesvolle jaren zijn. Alleen in 1998 heb ik de Vierdaagse tijdens een WK-jaar uitgelopen. Maar het positieve is wel dat in dat jaar Nederland ook ver kwam tijdens het toernooi. Dus het moet mij dit jaar gewoon gaan lukken. De trainingen geven een goed gevoel.

Overigens was het woensdag 14 juli nog flink noodweer in Gelderland. Laten we hopen dat ons dat tijdens de Vierdaagse bespaart zal blijven. En de temperatuur mag ook wel wat lager dan de laatste wandeltocht in Oud-Vossemeer. Hier heb ik slechts 30 kilometer gewandeld, zodat er dit jaar geen 50 kilometer trainingtocht is geweest.

Zevendorpentocht Maar ik weet wat me te wachten staat. 4 Maal 50 kilometer.  Een hele afstand, maar als je vrijdag 23 juli over de Via Gladiola loop zal (hopelijk met een zonnetje, waardoor mijn thema “Walking on Sunshine” ook helemaal uit kan komen, na 3 jaar regen.) de voldoening en blijdschap weer erg groot zijn.

Helaas heeft mijn moeder besloten, nadat ze vorig jaar door een flauwte was uitgevallen, geen Vierdaagse te lopen.  Tijdens diverse trainingstochten bleek ook dat de gebroken heup (10-2-2008) haar bij grotere afstanden toch last bezorgd.

Ik wil iedereen die dit jaar de Vierdaagse gaat lopen HEEL VEEL SUCCES wensen. En we zien elkaar op de Via Gladiola.

Als laatste nog even dit: Op de website van BN De Stem heb ik ook een eigen pagina met verhalen.

http://www.bndestem.nl/4daagse/6981904/Tiny-Kouters-Roosendaal.ece

En ook andere wandelaars uit West Brabant zijn daar te volgen.