Vrijdag 22 juli 2011 (Nagenieten bij Spijker)

Vlag

Nummer

Na deze voor mijn broer succesvolle Vierdaagse en voor mij mislukte Vierdaagse besloten we na het eten en douchen nog even naar Spijker in Beek te gaan.

Vierdaagse

Toen we daar aan kwamen lopen was het al een gezellige boel. 

Vierdaagse

We dronken enkele pilsjes en genoten van de muziek. 

Vierdaagse

Na ongeveer 1½ uur namen we nog een lekker gehaktballetje in Beek en gingen slapen.

EEN DING HEB IK ME VOORGENOMEN:

IN 2012 HEB IK OOK HET CIJFER 15 OP MIJN MEDAILLE. DE LAATSTE MAAL 50 KILOMETER VOOR MIJ. 

Lees ook het wandelverhaal van mijn broer.  

Vergeet mijn gastenboek niet:

Gastenboek

Vrijdag 22 juli 2011 (Via Gladiola)

Vlag

Nummer

Toen ik in Nijmegen was aangekomen nam ik afscheid van mijn moeder. Ik liep richting de Via Gladiola. Omdat het zeker in de omgeving van het Keizer Karelplein druk was, liep ik in eerste instantie langs enkele parallelwegen. 

Vierdaagse

Vierdaagse

Maar uiteindelijk kon ik toch op de Via Gladiola komen. Ik besloot enkele kilometers verder te lopen om daar mijn broer op te wachten. 

Vierdaagse

Vierdaagse

Vierdaagse

Lees verder...

Vrijdag 22 juli 2011 (De Dag van Cuijk)

Vlag

Nummer

De laatste (kijk)dag besloot ik evenals in 2002 naar Cuijk te gaan.

Kaartje Cuijk

Vierdaagse

Vierdaagse

Vierdaagse

Vierdaagse

Omdat ik er vroeg was besloot ik even het aantal maal dat ik de burg bij Cuijk ben overgelopen gelijk te maken aan 14, het aantal maal dat ik de Vierdaagse dus WEL heb uitgelopen. 

Vierdaagse

Lees verder...

Donderdag 21 juli 2011 (De Dag van Groesbeek)

Vlag

Nummer

Dag 3 van deze Vierdaagse. Ik hoorde op de achtergrond mijn broer nog vertrekken voor deze Dag van Groesbeek. Ik stond rond half 8 op en hoopte rond negen uur nog over te kunnen steken bij Berg en Dal. Dat lukte dus niet meer, alles was al afgesloten. Ik moest dus via het Keizer Karelplein, via de Groesbeekseweg met de auto richting Groesbeek zien te komen. Uiteraard nam ik nog een paar maal de verkeerde afslag, maar uiteindelijk kon ik richting Groesbeek vertrekken. En ik kon best ver komen, is daar zelfs de Zevenheuvelenweg al? Ik werd gewoon via borden geleid naar de parkeerplaats bij de Zevenheuvelenweg. Toch goed om dat te weten, je wilt er niet voor uitvallen, maar je kunt als je vroeg bent voor een klein bedrag de hele dag parkeren en je zit eerste rang.

Vierdaagse

Vierdaagse

Vierdaagse

Ik liep richting het centrum van Groesbeek waar de eerste wandelaars reeds waren gearriveerd. Mijn broer moest de lus richting Ottersum nog voltooien. 

Vierdaagse

Vierdaagse

Lees verder...

Woensdag 22 juli 2011 (Dag van Wijchen vervolg)

Vlag

Nummer

Lees hier het vervolg van de Dag van Wijchen. Met foto's van de aankomst in Nijmegen tijdens de Roze Woensdag,

Vierdaagse

Vierdaagse

Vierdaagse

Ik stuurde een SMS naar mijn broer dat ik ongeveer bij de laatste bocht richting de Wedren zou gaan staan op het moment dat hij langs zou komen. 

Vierdaagse

Vierdaagse

Lees verder...

Woensdag 20 juli 2011 (De Dag van Wijchen)

Vlag

Nummer

Met een nieuw fototoestel op zak, ging ik samen met mijn broer om 4.14u door de start. De Dag van Wijchen was aangebroken. 

Vierdaagse

Vierdaagse

Ook vandaag werden we weer volop aangemoedigd. De eerste drie kilometer liep ik vlot door.  

Vierdaagse

Vierdaagse

Vierdaagse

Tot ik bij de rotonde kwam. Even later kreeg ik ineens erg veel last van de knie een raar gevoel en ik kon moeilijk mijn snelheid behouden. Ik had nog geen angstig gevoel, maar toen het na 500m nog steeds niet goed zat besloot ik resoluut "nog een klein stukje proberen en anders ......" , op de puntje moet een woord staan wat ik niet graag gebruik. 

Lees verder...

Dinsdag 19 juli 2011 (De Dag van Elst)

Vlag

Nummer

De eerste dag van deze lustrum Vierdaagse. 'n Lustrum maar lust ik wel rum was het thema van dit jaar. Vol goede moed konden we om 4.14u beginnen. De aanmoedigingen tijdens de eerste kilometers waren weer erg uitbundig. We liepen richting Waalbrug.

Vierdaagse

Vierdaagse

In Lent was de Begoniastraat weer versiert. Overigens was de zogenaamde Lent opmerking dit jaar al in de bus gemaakt. Er was een wandelaar uit Volendam die dit jaar niet voor de 9de keer liep (als ze het hem vroegen), maar voor de laatste keer. Ik moest lachen (en dat is de eis voor de Lent opmerking) Dit zegt hij waarschijnlijk ieder jaar. 

Vierdaagse

Vierdaagse

Vierdaagse

Via Lent liepen we richting Bemmel. 

Lees verder...

Maandag 18 juli 2011 (Aankomst)

Vlag

Nummer

Het was weer bijna zover. De Vierdaagse zou morgen beginnen en rond tien uur reed ik samen met mijn broer naar het gastadres in Beek. Rond 12 uur waren we aangekomen.

Vierdaagse

Na een uurtje reden we richting de Wedren. Ik moest nog even zoeken waar de mesnen van NijmegenWandelt stonden. Ik zou dit jaar namelijk verslaggever zijn van deze website. 

Vierdaagse

Na even te hebben gezocht kon ik me voorstellen en mijn shirt in ontvangst nemen. Daarna de gebruikelijke handelingen, melden, blarenpas ophalen en even in de stad kijken voor o.a. een paraplu (er was VEEL regen voorspeld) en de blarenprikkers bij Erica. 

Vierdaagse

De sfeer in de stad zat er al goed in, er was muziek op diverse plaatsen. 

Vierdaagse

Vierdaagse

Toen rden we terug richting Beek. En 's avonds reden we weer (zoals ieder jaar) richting de Oude Molen in Groesbeek. Even een goede basis leggen voor de eerste dag. 

Vierdaagse

We zagen Ad Fens nog die dit jaar ook voor een lustrum liep (25x). Daarna reden we weer terug naar Beek. Rond 10 uur gaan liggen om toch nog enkele uren te slapen. Om half drie zou de wekker weer gaan. 

Lees ook het wandelverhaal van mijn broer.  

Vergeet mijn gastenboek niet:

Gastenboek 

Zondag 17 juli 2011 (De Voorbeschouwing)

Vlag

Nummer

15 Jaar Vierdaagse “ ’n Lustrum, maar lust ik wel rum” is het thema dat ik dit jaar gekozen heb voor mijn Vierdaagseweblog. En ja het flesje rum zal ik tijdens de dag van Cuijk meenemen om op te drinken als deze Vierdaagse tot een goed eind is gebracht.

Rum

Ja, het besef dat het weer een jaar geleden is dat het vier dagen achter elkaar wandelen was is niet te beseffen. Weer een jaar voorbij.  Weer een jaar getraind op verschillende plaatsen om beslagen ten ijs te komen. Bekende wandeltochten zoals de Nieuwjaarstocht, Mitomars, Rondje Someren en de Zevendorpentocht op Tholen, maar ook nieuwe tochten.  Nieuwe wandelgebieden geven weer de inspiratie om enthousiast te blijven doortrainen.  Enkele die ik wil noemen zijn het wandelevenement Achtmaal, de goede doelentochten van de Lotgenoten uit Gilze Rijen en Door Dik en Dun (Roparunteam) uit Steenbergen.

Wat brengt de Vierdaagse dit jaar? Waarschijnlijk zal er rekening  moeten worden gehouden met veel regenval. Dat wordt dus regenkleding en paraplu meenemen. Maar uit ervaring weet ik dat het ook lastig is als iedereen een paraplu opsteekt. Zeker als het op ooghoogte is.

Via Gladiola

Lees verder...