Vrijdag 20 juli 2012 (Overwinning vieren bij Spijker)

Vlag

Nummer 2012

Met een grote blaar onder mijn voet en op mijn hiel besloten we om bij Spijker de overwinning te vieren.

Vierdaagse

Lekker voetenbadje 

Vierdaagse

Niet zo'n lekkere blaar. 

Vierdaagse

Het was al lekker druk en er werd gedanst en polonaise gelopen. Wij besloten te gaan zitten en een welverdiend pilsje te bestellen. Ondertussen was er een zanger die verschillende liedjes ten gehore bracht.   

Vierdaagse

De pilsjes smaakten na de inspanning goed, de pijn van de blaren was op de terugweg redelijk verdoofd (en dat van 3 pilsjes). Maar voordat we terugliepen nam ik eerst nog een overheerlijke gehaktbal in de snackbar tegenover Hotel Spijker.  

Vierdaagse

Tijd om te gaan slapen. Alhoewel, nog even foto’s bekijken, SBS6 kijken. Zo werd het nog over twaalf voordat we echt gingen rusten.

Lees verder...

Vrijdag 20 juli 2012 (Via Gladiola)

Vlag

Nummer 2012

De Via Gladiola was bereikt, wel iets later dan normaal, maar ik had nog ruim te tijd. Ik besloot van de intocht te genieten. Dat is dan het voordeel als je weet hoe ver het nog is en je dus de tijd goed kunt inschatten.

Vierdaagse

Vierdaagse

Er stond nog veel publiek op de Via Gladiola. 

Vierdaagse

Nog 5 kilometer te gaan, normaal ongeveer een uurtje, maar met de drukte en het genieten zal dat vast wel iets langer gaan worden.  

Vierdaagse

De laatste kilometers. 

Lees verder...

Vrijdag 20 juli 2012 (De Dag van Cuijk)

Vlag

Nummer 2012

De laatste dag van deze Vierdaagse en voor mij moest dit de voltooiing worden van mijn 3de lustrum en mijn laatste 4*50km.  

Vierdaagse

Nog eenmaal langs Grave, Gassel en Vianen. Waar ik de lus van donderdag als kiespijn zal missen, is dit wel een leuke lus. Zeker omdat je 4 plaatsen (de drie eerder genoemde en Beers) bezoekt die erg enthousiast zijn. Er zijn wel mindere stukken, maar die zijn niet zo lang. Of dat gevoel moet komen omdat het einde gaat naderen. 

Vierdaagse

Vandaag besloten we met de auto naar Nijmegen te rijden en deze te parkeren ongeveer 2 kilometer van de start.  

Vierdaagse

Dan hoeven we bij terugkomst niet op bussen te wachten, die vaak ook een hele omweg maken. Later hoorden we van medewandelaars dat we gemist waren bij de bus en dat de bus zelfs even had gewacht. 

Vierdaagse

Gestart, nog 50 kilometer te gaan. 

Vierdaagse

Lees verder...

Donderdag 19 juli 2012 (De Dag van Groesbeek)

Vlag

Nummer 2012

Vannacht heb ik de indruk gehad slecht in slaap te komen. En ook begonnen de blaren te irriteren. Maar toen ik op de wekker keek was het 23.45u. Dus toch nog een paar uur om te proberen te slapen. Het was echter ook al snel weer 2.15u, tijd om op te staan voor de Dag van Groesbeek en de laatste vervelende lus langs Ottersum. Overigens is Ottersum sinds 2007 een welkome afwisseling. Maar de lus blijft voor het grootste deel heel saai.

Vierdaagse

Ik besloot de auto dichtbij de bushalte te parkeren zodat we bij terugkomst niet zo ver moesten lopen in Beek. Omdat mijn broer wat moest hoesten draaide ik het raam even open. Om het daarna weer dicht te doen (maar daarover later meer) 

Vierdaagse

Vierdaagse

Het aantal uitvallers na 2 dagen is erg klein. 

Vierdaagse

De bus vertrok om 3.45u weer richting de Wedren en daar konden we iets voor half vijf beginnen aan deze derde dag. Weer via de Heijendaalseweg. Vandaag moesten we gelukkig al eerder rechtsaf.  

Vierdaagse

Na ongeveer 1½ uur liep ik richting Malden, weer over een smalle weg waar helaas groepen militairen het nog wel een nodig vinden om elkaar te passeren en zo de burgerwandelaars de berm in drukken. Loopt niet altijd even plezierig. Gelukkig kwam ik rond 6 uur aan bij de eerste rust, waar een beschuit met aardbeien op het menu staan.

Lees verder...

Woensdag 18 juli 2012 (De Dag van Wijchen)

Vlag

Nummer 2012

De Dag van Wijchen was aangebroken. Vorig jaar was ik hier nog heel enthousiast aan begonnen, maar moest na 3 kilometer de strijd al staken. 

Vierdaagse

Niftrik, het plaatsje dat al sinds mijn eerste Vierdaagse een speciale plaats heeft gehad. Daarvoor nooit van gehoord, maar later ieder jaar al vlug te zien als we maandag richting Nijmegen rijden. 

Vierdaagse

Vierdaagse

Maar het zag er nu beter uit, want ik had geen last van de knie. Dus nadat we door de bus waren afgezet bij de Vereniging liepen we naar de start bij de Wedren. Bij de start ging het niet vlot deze dag, we konden pas om 4.33u worden gescand. Vele waren ondertussen naar een andere startplaats gelopen, waar het starten sneller leek te gaan. 

Vierdaagse

De tweede dag is begonnen. 

Vierdaagse

De wandeling liep de eerste uren richting Weezenhof en de stadsdijk. Bij de wijk Hatert stond weer een markt, waar voor €1,- drie bananen konden worden gekocht.   

Lees verder...

Dinsdag 17 juli 2012 (De Dag van Elst)

Vlag

Nummer 2012

Vierdaagse

Rond kwart over twee gaat de wekker, we staan op en gaan ontbijten. Ook Rob van ons gastgezin is opgestaan. We nemen fruit en brood mee voor onderweg, zo ‘s morgens vroeg is het moeilijk om veel te eten. Om kwart over drie lopen we richting de bus. 

Vierdaagse

We zijn de eerste maar al snel komen andere bekenden uit Volendam en ’s Hertogenbosch aangelopen. Ook enkele nieuwe wandelaars staan bij de bus. De bus komt al iets over half vier, maar blijft keurig staan tot kwart voor vier.  

Vierdaagse

Iets over vier kwamen we bij de start aan. De eerste wandelaars waren reeds onderweg richting Elst. Wij zouden rond kwart over vier worden gescand. Zoals gebruikleijk stond het publiek langs de kant, we vragen ons iedere keer af of ze vroeg uit de veren zijn gekomen of dat ze direct uit de stad komen, waar ze de Vierdaagsefeesten hebben bezocht, en gelijk de start meepikken. Het zal wel een combinatie zijn.

Al vlug kwam de Waalbrug in zicht. Deze zal moeten worden gepasseerd om uiteindelijk in de Betuwe te belanden. Lent was zoals gebruikelijk de eerste plaats die werd bezocht. Ook de Via Begonia was weer kleurrijk ingericht. (Want er is geen Via Gladiola op vrijdag zonder Via Begonia) Net na Lent wilde ik een boterham gaan eten, maar schoot in een hoestbui waar ik toch eventjes niet meer goed uitkwam. Er kwam zelfs wat maagzuur omhoog. Zouden het de zaadjes zijn geweest? Ik besloot om de boterham maar even te laten voor wat het was en de hoestbui even over te laten gaan. Later kon ik eventueel nog fruit gaan eten.

Vierdaagse

In Bemmel kwamen we iets over zes aan. Na een sanitaire stop wandelen we verder. Ondertussen was het ook gaan regenen zodat de poncho aangetrokken moest worden. 

Vierdaagse

In Bemmel was de traditionele Zwitserse week. Maar we konden er maar even van genieten want we moesten verder.

Lees verder...

Maandag 16 juli 2012 (Aankomst)

Vlag

Nummer 2012

Tussen 10 en half elf reden mijn broer en ik richting Nijmegen voor zijn 16de en mijn 15de poging om de Vierdaagse van Nijmegen uit te gaan lopen. Hoe zou de knie het gaan houden deze week? Hoe zou het weer worden, er werd regen voorspeld. De voorbereiding was goed geweest, geen noemenswaardige problemen bij de trainingen.

Onderweg werd nog even gestopt bij De Lucht een benzinepomp waar we altijd nog even een sanitaire stop gaan maken.

Vierdaagse

Daarna reden we naar ons gastgezin in Beek. Daar waren we rond half één. Na een uurtje te hebben bijgepraat en de spullen hadden uitgeladen moesten we naar de Wedren om ons aan te melden.  

Vierdaagse

Het was hier druk en regenachtig, ik moest naar bureau H (ja een hele degradatie na het uitvallen van vorig jaar), mijn broer kon zich aanmelden bij bureau A. Ik was eerde klaar, mede doordat een bureaulist de legitimatie controleerde en de andere de verdere formaliteiten afhandelde. Daarna nog een buskaart (blarenpas) kopen en zoeken naar Jacob Kleef van Make A Wish. Helaas hebben we hem niet meer gezien. Jammer omdat we hem succes wilde wensen met zijn 10de maal sponsoring voor deze stichting.  

Vierdaagse

Daarna liepen we nog even naar de stad voor de gebruikelijke blarenprikkers. Als laatste liepen we richting de KRO-tent. We zijn lid van de KRO en konden een shirt ophalen en een drankje krijgen tijdens het happy hour.  

Vierdaagse

Dat laatste besloten we niet meer te doen. We moesten namelijk nog bijna een uur wachten. We dronken zelf nog iets bij de Vereniging. 

Vierdaagse

Lees verder...

Zondag 15 juli 2012 (Voorbeschouwing)

Vlag

Nummer 2012

Over minder dan 48 uur is het weer zover. De 96ste Vierdaagse van Nijmegen staat op het programma en ik zal voor de 18de maal een poging doen het felbegeerde kruisje te behalen. Het zal voor mijn de 2de poging worden om het nummer 15 op mijn medaille te krijgen. Vorige jaar moest ik na een geslaagde 1ste dag de 2de dag al na 3 kilometer opgeven wegens een blessure aan de knie. Het afgelopen jaar heb ik alles gedaan om deze blessure op te lossen. Fysiotherapie eind 2011, speciale fitnessoefeningen en een stevige knieband moeten er dit jaar voor zorgen dat het allemaal wel gaat lukken.

Vierdaagse

Het wordt voor mij dit jaar de laatste keer dat ik 4 * 50 km moet lopen. Hiervoor heb ik 6 T-shirts gemaakt die ik tijdens de Vierdaagse ga dragen.

Shirt

Shirt 

Daarnaast heb ik ook mijn thema verandert, 15 Jaar Vierdaagse ” ’n Lustrum maar lust ik wel rum” is geworden 15 Jaar Vierdaagse “Afscheid van de 50 met een Lustrum?” Want ik ga volgend jaar echt naar de 4*40 km.

Laatste 50

Dat wordt dus voor de laatste maal door Huissen, Arnhem, Elden, Balgoij, Niftrik, Ottersum, Grave, Gassel en Vianen. Volgend jaar dus voor de 1ste maal door Linden.

Vierdaagse

Lees verder...