Vrijdag 19 juli 2013 (Overwinning vieren bij Spijker)

Vlag
 

Nummer

Zoals gebruikelijk sloten we de Vierdaagse af bij Spijker in Beek.

Verdaagse

Muziek en een lekker pilsje moesten de pijn doen vergeten. Een succesvolle Vierdaagse voor mij, niet voor mijn broer. Hij moest al vlug uitvallen tijdens de Dag van Groesbeek.  

Verdaagse

Ik weet zeker dat hij volgend jaar super gemotiveerd is om dan zijn cijfer 17 te behalen. Hij moet nog twee jaar de 50 kilometerroute lopen. In 2016 tijdens de 100ste Vierdaagse mogen we beide weer 40 kilometer wandelen. 

Verdaagse

Zelf bedacht ik me dat als het omgekeerd zou zijn ik erg veel moeite zou hebben om alleen de langere afstand te wandelen. Na 3 pilsjes (anders wordt hè wel erg moe Cool ) besloten we nog even langs de snackbar te gaan.  

Verdaagse

Mijn broer kocht een ijsje en ik een gehaktbal. Ik zei tegen de eigenaar dat ik er niet helemaal vanuit Roosendaal zou langskomen, maar dat ik me ieder jaar verheugde op de gehaktballen in Beek.  

Verdaagse

Terug aangekomen op het gastadres gingen we slapen. De Vierdaagse van 2013 zat erop, volgend jaar nieuwe kansen. Was het alvast maar zover.

Lees verder...

Vrijdag 19 juli 2013 (VIP Kro tent)

Vlag

Nummer

Na mijn finish probeerde ik mijn broer te bereiken wat door de gebruikelijke netwerkproblemen gedurende de laatste uren niet lukte.

Verdaagse

Omdat ik wist dat hij een VIP arrangement had gewonnen van de KRO liep ik richting de Vereniging waar de KRO stond. Ik vroeg aan de beveiliger of hij mijn broer kon roepen, maar zij adviseerde mij naar de andere kant de gaan.  

Verdaagse

Mijn broer probeerde ondertussen mij te bereiken (de SMS berichten waren aangekomen) en toen zag hij mij.  

Verdaagse

Ik kreeg een VIP kaartje en mocht het laatste uur genieten van de binnenkomst van de laatste wandelaars. En een biertje. Het was een heel leuke ervaring zeker om de wandelaars binnen te roepen (schreeuwen) die echt net voor zes uur langskwamen.  

Verdaagse

Verdaagse

Om zes uur sluit de finish en vanaf dit punt is het nog een minuut of vijf.

Lees verder...

Vrijdag 19 juli 2013 (Via Gladiola)

Vlag

Nummer

Het feest kan beginnen. De Via Gladiola het doel van iedere Vierdaagseloper. 

Verdaagse

Thank God it's Friday.  

Verdaagse

We zijn er bijna. 

Verdaagse

Nog ongeveer 6 kilometer wandelen met gladiolen.  

Verdaagse

Met iedere stap komt de finish echt dichterbij. Dat was natuurlijk de hele week al zo, maar nu ga je het echt beseffen.  

Verdaagse

Lees verder...

Vrijdag 19 juli 2013 (Dag van Cuijk)

Vlag

Nummer

De laatste dag, vandaag zou mijn broer dus niet starten. Hij zou uitslapen en daarna genieten van zijn KRO VIP arrangement. Eten en daarna kijken naar het passeren van de wandelaars op het Keizer Karelplein. Maar hij zou eerst op het station nog 2 flesjes aan mijn moeder afgeven, zodat ik in Cuijk kon worden bevoorraad.

Verdaagse

Het wakker worden ging goed. Zelf had ik de iPad de gehele week als wekker ingesteld. was wel een risico omdat ik dit nog nooit had uitgetest. maar het werkte gelukkig en ook de draagbare radio was als wekker ingesteld.

Verdaagse

Samen met mijn broer waren er nog 963 wandelaars uitgevallen. 

Verdaagse

Zelf had ik de late start zodat ik rond half zeven kon beginnen aan de laatste dag.   

Verdaagse

Verdaagse

Wachten om te starten. 

Lees verder...

Donderdag 18 juli 2013 (Dag van Groesbeek)

Vlag

Nummer

Verdaagse

Vandaag de vroege start, mijn broer had weer gebeld en was rond vier uur gestart. Ik liep tien voor half vijf richting de bus en ontdekte dat ik een sjaaltje was vergeten. Maar ik had geen zin meer om terug te lopen (en dan misschien de bus te missen), dus besloot maar te kijken hoe het zou gaan. Het zou overigens wel warm kunnen worden op deze Dag van Groesbeek met de Zevenheuvelenweg. 

Verdaagse

Toen ik richting de start liep belde mijn broer weer. Blijf rechts lopen zei hij. Ik begreep het niet helemaal want hij moest toch wel een klein uurtje voor mij wandelen. Maar wat bleek, mijn broer had zo'n last van zijn voet gekregen en kwam gewoon niet op gang.  

Verdaagse

Hij moest dus voor het eerst sinds 1996 bij de Vierdaagse uitvallen. Uiteraard was hij erg teleurgesteld en ik vond het ook jammer.  

Verdaagse

Ondanks dat ik (mocht ik de Vierdaagse wel uitlopen) ook op 16 maal een voltooide Vierdaagse zou komen train je daar niet een heel jaar voor. Ik weet zelf hoe het is, in 2002 en 2011 moest ik ook opgeven. En de eerste keer is de moeilijkste wist ook ik. Maar als het niet meer lukt is opgeven misschien wel knap als het uitlopen.  

Verdaagse

Kruisbeeld, eigenlijk nog nooit echt opgevallen, maar dat zal waarschijnlijk komen omdat het bij de 50 kilometerstart nog donker is. 

Lees verder...

Woensdag 17 juli 2013 (Dag van Wijchen)

Vlag

Nummer

Vandaag had ik de late start. Er was gisteren geen vraag om deze kaart. Laat starten heeft bij de meeste niet de voorkeur, maar ik had me er op ingesteld.

Verdaagse

917 uitvallers. 

Verdaagse

Mijn broer die al eerder was gestart uiteraard, belde nog even of ik wakker was. Omdat het relatief druk was en ik nog even het toilet had bezocht was ik laat weg.

Verdaagse

Ook werd er door een aantal wandelaars aan de zijkanten aangesloten zodat ook deze steeds 'voordrongen'. Dit is een van de ergernissen van de Vierdaagsewandelaar. De tocht liep over de Heijendaelseweg richting het zuiden van Nijmegen.   

Verdaagse

Verdaagse

Op weg naar Wijchen en Beuningen 

Lees verder...

Dinsdag 16 juli 2013 (Dag van Elst)

Vlag

Nummer

De eerste dag van de Vierdaagse van 2013. Omdat ik de vroege start had besloot ik dus deze dag met mijn broer om 2.15u op te staan. Na ons te hebben aangekleed en ontbeten liepen we rond kwart over drie richting de bushalte. Hier zagen we uiteindelijk al een paar bekende van voorafgaande jaren. Maar de wandelaars uit Volendam waren er niet meer. De bus vertrok om 3.41u wat vier minuten eerder dan andere jaren was.

Verdaagse

Iets voor vier werden we afgezet op het Keizer Karelplein en liepen richting de Wedren waar de start was.  

Verdaagse

Mijn broer ging in de rij staan en ik liep een stukje mee. Daarna ging ik achter de start staan om een foto van zijn start te maken.  

Verdaagse

Klaar voor de start. 

Verdaagse

Wachten op vrienden.  

Verdaagse

Lees verder...

Maandag 15 juli 2013 (Aanmelden)

Vlag

Nummer

De spullen waren weer ingepakt en mijn broer en ik waren er beide klaar voor. Dit jaar voor het eerst apart de Vierdaagse lopen, hij de 50 kilometerroute en ik de 40 kilometerroute. We hadden ons er al een jaar op in kunnen stellen en ondanks de "grapjes" om me toch maar over te laten schrijven naar de 50 kilometer ben ik bij mij besluit gebleven om toch 40 kilometer per dag te wandelen. Maar ik had wel getraind voor de 50 kilometer.

Verdaagse

Het zou dus een makkie moeten worden, maar het werd wel warm deze week werd er voorspeld. Dus zeker niets onderschatten. Ik reed zelf met mijn auto en ging mijn broer ophalen zodat we rond half elf richting Beek konden vertrekken. We sliepen hier weer een week bij Rob en Marian. Na de gebruikelijke tussenstuk bij tankstation De Lucht, net na s'Hertogenbosch reden we verder. Dat was bijna niet goed gegaan, want ik had mijn sleutel in het contact laten zitten. De bijrijdersdeur was dichtgegaan, de achterklep idem, maar gelukkig was de bestuurdersdeur nog open. Anders hadden we de ANWB erbij moeten halen. Toch even schrikken, maar we konden verder.  

Verdaagse

Rond half één kwamen we in Beek aan waar Rob ons verwelkomde. Even de spullen uitladen want er was geen plaats om de parkeren in de straat. Er waren namelijk meer wandelaars in de straat aangekomen. We dronken wat en vertelde over het afgelopen jaar. Rond half twee reden we naar Nijmegen waar we onze startkaarten op moesten halen. 

Verdaagse

Zowel mijn broer als ik waren snel klaar. Mijn broer moest vrijwel aan het begin van het terrein inschrijven, maar ik moest helemaal naar achter lopen. Ik had me nog maar amper ingeschreven of ik werd al een aantal maal aangesproken om mijn vroege startkaart om te ruilen. Dat deed ik echter niet, ik wilde morgen mijn broer uitzwaaien voor zijn tocht en dan zelf een uur wachten. Overigens geef ik mijn vroege startkaart niet af, ik vraag ook niet actief om mijn late startkaart om te ruilen, mocht iemand die willen dan doe ik het waarschijnlijk wel.  

Verdaagse

Verdaagse

Echter ik moet deze week eerst maar eens ervaren hoe het is om vroeg/laat te starten. En ik had me helemaal op vroeg-laat-vroeg-laat ingesteld. Omdat mijn broer ook ingeschreven was liepen we even naar de goede doelenstand waar Jacob Kleef voor de Make a Wish stond. 

Lees verder...

Zondag 14 juli 2013 (Voorbeschouwing)

Vlag
 

Nummer

Wederom is er een jaar voorbij sinds mijn lustrumvierdaagse. En staat dinsdag 16 juli t/m vrijdag 19 juli de 97ste Vierdaagse op het programma waarbij ik hoop mijn nummer 16 te behalen.

Al jaren zie ik uit naar de Vierdaagse van 2013. Eindelijk kan ik 40 km per dag lopen in plaats van 50 km. Mijn thema is dan ook dit jaar "Bijna 50, dus eindelijk 40".

Toch kijk ik met weemoed terug naar plaatsen als Elden, ...

Vierdaagse

... Niftrik (voor 1995 nog nooit van gehoord) ...

Vierdaagse

... en Grave met zijn verschrikkelijke klinkers op de laatste dag. Maar ook de brug bij Grave.

Vierdaagse

Hier zal ik nooit meer wandelend tijdens de Vierdaagse Het Brabantse land binnenlopen.

Lees verder...