Vrijdag 18 juli 2014 (Nagenieten bij Spijker)

Lintje 
Vlag

Nummer

Vierdaagse

Jan van Vulpen ook in Beek!! 

Vierdaagse

De overwinning vieren met een paar pilsjes bij Spijker. Natuurlijk wilden wij ons succes vieren, mijn broer en ik hadden vandaag voor de 17de maal de Vierdaagse succesvol voltooid.

En we organiseren op 13 september de reünie van de Goudenkruisdragers Vierdaagse.

Maar toch bleef de ramp (lees aanslag) op de MH17, waardoor er geen muziek was tijdens de intocht een zware domper op deze dag leggen.  

Vierdaagse

Zoals we gewend waren was er bij Spijker weer live muziek. We spraken nog met een aantal andere gasten over de Vierdaagse.

Vierdaagse

Na 2 pilsjes (dat door de vermoeidheid op meer pilsjes leek) nog even een gehaktbal halen bij de snackbar. Daarna alvast wat spullen inpakken en slapen.

Vierdaagse

Lees verder...

Vrijdag 18 juli 2014 (Via Gladiola)

Lintje 
Vlag

Nummer

Vierdaagse

De Via Gladiola werd bereikt. Een stille Via Gladiola. Dit vanwege de vliegramp. Toch was er soms nog wel muziek te horen. Op de Via Gladiola werd soms nog wel gezongen. 

Filmpje begin Via Gladiola 

Vierdaagse

Het was wel erg warm en het werd vergeleken met 1995, mijn eerste Vierdaagse. Met nog een kwartier of drie te gaan besloot ik even uit de drukte nog wat te drinken.  

Vierdaagse

Vanwege de vroege start van vandaag had ik nog tijd genoeg.

Vierdaagse

Ballonnen 

Vierdaagse

Lees verder...

Vrijdag 18 juli 2014 (Dag van Cuijk)

Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen met de nabestaande van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne op donderdag 17 juli 2014.

Een afschuwelijk laffe daad heeft het leven van o.a. de Roosendaler Bart Lambregts, zijn vriendin Astrid Hornikx en diverse personen van de Vierdaagsegemeenten op de route van vandaag gekost.

Lintje  
Vlag

Nummer

Vierdaagse

Nog 40.137 wandelaars in de strijd. 

Vierdaagse

De Dag van Cuijk , de laatste dag van de Vierdaagse van 2014.  

Vierdaagse

Op de Wedren stond een waarschuwing dat het warm zou gaan worden. Dus voldoende drinken.

Vierdaagse

Ik had (gelukkig) de vroeg start en mocht nog een kwartier eerder starten. Maar er stond ook een mededeling waarop de Vierdaagseleiding ook namens de wandelaars hun medeleven uitte met de slachtoffers van de vliegtuigramp in het Nederlands en Engels. 

Vierdaagse

"Geschokt door de gebeurtenissen rond de vliegramp gistermiddag in Oekraïne betuigen deelnemers aan de 98ste Vierdaagse, de organisatoren en al hun partners van dit internationale wandelevenement hun diepste medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers."

"Shocked by the events surrounding the crash yesterday afternoon in Ukraine, the participants in the 98th Four Days Marches, the organizers and all their partners in this international walking event declare their deepest condolences to the families of the victims of the disaster."

Lees verder...

Donderdag 17 juli 2014 (De dag van Groesbeek)

Vlag

Nummer

Vierdaagse

De derde dag en weer de late start. Het was misschien de enige dag dat dit lastig zou kunnen worden, omdat je dan bij een probleem onderweg of meer rusten in tijdnood zou kunnen komen. Maar in de loop van de tocht bleek dat deze 'angst' ongegrond was. Ik stond weer op tijd bij de bus, die iets eerder kwam en zelfs 2 minuten te vroeg wegreed. Op zichzelf geen probleem, want iedereen was er, maar toch vervelend als je wat later zou zijn en dus net de bus zou missen. Zeker een les om ruim op tijd te zijn. Ik was overigens bijna iedere dag de eerste. Zodoende kon ik ook nog even zitten.   

Vierdaagse

Overigens zou door een externe factor vandaag wel eens veel later gestart kunnen worden. De chauffeur reed bijna een brommer aan. Hoewel hij wel erg hard reed (gewoon te hard) had hij wel voorrang. Gelukkig liep het goed af.  

Vierdaagse

Nog 41.110 wandelaars in de strijd. 

Vierdaagse

Vierdaagse

Lees verder...

Woensdag 16 juli 2014 (Dag van Wijchen)

Vlag

Nummer

Vierdaagse

De tweede dag had ik de vroege start. Dus ik stond al vroeg bij de bushalte. Even een foto maken ter bewijs. Rond 5 uur arriveerde ik op het startterrein.  

Vierdaagse

Nog 42.298 wandelaars in de strijd. 

Filmpje impressie Wedren voor de start. 

Vierdaagse

Filmpje Wachten voor de start 

Vierdaagse

Het is roze woensdag dus ook bij de start is al wat roze te zien. 

Vierdaagse

Ik sloot achter in de rij aan. Om kwart over vijf ging men scannen.  

Vierdaagse

Nog een klein stukje doorlopen, dan kan er worden gestart. 

Lees verder...

Dinsdag 15 juli 2014 (Dag van Elst)

Vlag

Nummer

Vierdaagse

Gastadres 

Vierdaagse

De eerste dag van de vierdaagse. Dit jaar had ik deze dag de late start dus ik kon 2 uur na mijn broer opstaan. Mijn radio (met wekker) werkte niet goed, dus ik moest de wekker op mijn iPad instellen. De wekker ging nog niet goed af (waarschijnlijk omdat hij op niet storen stond), maar mijn broer belde me iedere dag even zodat hij wist dat ik toch wakker was. Ik was overigens toch al wakker.   


Filmpje Klaar voor de start van de 98ste Vierdaagse

Vierdaagse

Na te hebben ontbeten, wat een stuk beter ging als toen ik nog 50 kilometer moest wandelen liep ik richting de bus. Daar kwam ik als eerste aan. Ik was zeker goed op tijd. Ik kon zelfs nog even zitten. Later kwamen er meer wandelaars. Even later kwam de bus en om 5.41u reden we richting de start.  

Vierdaagse

Op het Keizer Karelplein werden we afgezet, waar het nog een klein stukje lopen was. De late start, dus het was al aardig licht.

Vierdaagse

Er kwam ondertussen een luchtballon laag over gevlogen. Ik sloot achter de rij aan.

Lees verder...

Maandag 14 juli 2014 (Aanmelden en presentatie reünie)

Vlag

Nummer

Gisteren is het WK afgelopen, Duitsland heeft na verlenging met 1-0 van Argentinië gewonnen. Vandaag reis ik voor de 20ste keer af richting Nijmegen om te proberen voor de 17de maal de Vierdaagse uit te lopen. Rond half tien mijn broer ophalen. 

Vierdaagse

We vertrokken een uurtje eerder omdat we vanmiddag de reünie moeten promoten tijdens de vergadering van de Vereniging GKD Vierdaagse. Deze vergadering zou om 14.00u beginnen. Na de korte rust halverwege bij tankstation De Lucht waren we rond half twaalf in Beek bij ons gastgezin.  

Vierdaagse

We werden ontvangen door Rob. Na een kort welkom en het binnenhalen van de spullen reden we na een klein uurtje al richting Nijmegen. 

Vierdaagse

Vierdaagse

Daar wilden we ons eerst opgeven voordat we naar de vergadering zouden gaan. Ik was snel klaar maar mijn broer moest langer wachten.  

Vierdaagse

Lees verder...

Zondag 13 juli 2014 (Voorbeschouwing)

Vlag

Nummer

Het WK zit er bijna op. De wedstrijd tussen Brazilië - Nederland is geëindigd in 0-3. Gelukkig heeft het Nederlands elftal zich nog kunnen motiveren en is een geweldig toernooi zonder nederlagen in de reguliere speeltijd geëindigd met een derde plaats. Vanavond de finale tussen Duitsland en Argentinië.

Verdaagse

Vandaag en morgen is het voor de Vierdaagsewandelaars weer zover, dan gaan ze weer richting Nijmegen om de Vierdaagse te gaan lopen. Zelf ga ik morgen richting Nijmegen. Voor mij de 20ste keer alweer, ik hoop hem voor de 17de maal uit te lopen. Vroeg of laat we komen er wel is het thema. Maar morgen gaan mijn broer ik tijdens de vergadering van de Vereniging Goudenkruisdragers Vierdaagse ook een 2de filmpje vertonen van onze reünie in Roosendaal.

En zullen in dat filmpje ook iedereen succes wensen tijdens de komende Vierdaagse. En hopelijk zal Dhr. Bert van der Lans het Vierdaagserecord van Annie Berkhout gaan breken.

67

ZEVENENZESTIG MAAL de Vierdaagse uitlopen dat is een hele prestatie. Maar ook voor de andere blijft het een prestatie. Ook voor de debutanten die misschien wel veel hebben getraind. Dan moet het toch gaan lukken, als er geen grote blessures optreden.

Verdaagse

Lees verder...