Vrijdag 24 juli 2015 (De Dag van Cuijk en niet naar de brug)

Vlag 

Nummer nee

Niet gestart

De laatste dag van de Vierdaagse en eigenlijk de enige dag dat ik zou gaan kijken. 

Wijchen

Wijchen

Nu was het echter al de derde dag. Op naar Cuijk. Om tien voor half tien namen we de trein, zodat ik gebruik kon maken van de meereiskaart.  

Wijchen

Wijchen

En we zouden dan iets over elf in Cuijk zijn waar we voldoende tijd hadden om richting een rustig cafeetje te lopen op de 50 kilometerroute. Zowel Ron Konijn als mijn broer waren ingelicht. Toen ik in Cuijk aankwam liepen mijn moeder en haar vriendin al richting het cafeetje, ik besloot nog even Cuijk in te gaan en te proberen de brug te bereiken.  

Wijchen

Lees verder...

Donderdag 23 juli 2015 (De Dag van Groesbeek en toch even iets checken)

Vlag 

Nummer nee

Niet gescand

Vandaag heb ik heel lang getwijfeld. Zelfs nog toen ik opstond. 

Wijchen

Wijchen

Gladiolen te koop 

Wijchen

Zal ik wel naar Groesbeek gaan. De operatie was nog maar 13 dagen geleden. En van het treinritje naar Wijchen gisteren was ik toch wel een beetje moe geworden. Maar zoals ik gisteren al schreef kruipt het bloed waar het niet gaan kan. De besloot ik toch richting Groesbeek af te reizen. Alleen, maar ik belde wel even mijn moeder. Per bus richting station, trein richting Nijmegen en later weer de bus richting Groesbeek. 

Wijchen

Wijchen

Ik wist dat laatste bus wel eens druk kon zijn.

Lees verder...

Woensdag 22 juli 2015 (De Dag van Wijchen en het bloed kruipt)

Vlag 

Nummer nee

Niet gescand

Niet gestart.

Roze woensdag

Gister schreef ik als laatste in mijn verslag See you in Wijchen.  

Wijchen

ik had namelijk het plan opgevat om te kijken of ik in staat was met de trein richting Wijchen te rijden. Ik wist dat de doorkomst daar vlak bij het station was en dat er ook 'vrije' tribune is. Het bloed kruipt uiteindelijk toch waar het niet gaan kan.

Wijchen

Mijn moeder zou meegaan. We besloten samen met mijn chipkaart een meereiskaart te gebruiken. Omdat we pas na 9 uur met die kaart mochten inchecken en we tien voor negen mee wilden (anders waren we misschien te laat in Wijchen om mijn broer te zien) moest voor het eerste stuk Roosendaal-s'Hertogenbosch wel gewoon worden ingecheckt. In verband met mijn operatie zag ik het niet zitten om eerder snel in en uit te checken.  

Wijchen

In s'Hertogenbosch moesten we overstappen en hadden we een kwartier de tijd. Daarna in de trein naar Wijchen. 

Wijchen

Hier zagen we al een stuk van de Vierdaagse. Niftrik was ook te zien. Hier moest mijn broer voor de laatste maal langst. 

Wijchen

Lees verder...

Dinsdag 21 juli 2015 (De Dag van Elst en de uitslag)

Vlag 

Nummer nee

Niet gescand

Start

Om 4.00u is het startschot gegeven voor de Vierdaagse.  

Wuiven

Zelf schrok ik om kwart over zes wakker en besefte dat mijn broer al bijna 2 uur onderweg was. Dus maar even een bemoedigend SMSje gestuurd. 

Nachtburgemeester

Omdat ik zelf dus niet mee kon doen en ook niet aanwezig kon zijn heb ik van de eerste dag een aantal foto's van het internet gehaald. Diverse Vierdaagsefeitjes zal ik in een aparte weblog zetten. 

Op weg naar Elst

Elst

Lees verder...

Maandag 20 juli 2015 (Niet aanmelden)

Vlag 

Nummer nee

Voordat ik mijn verslag ga schrijven voor vandaag eerst even een filmpje van Omroep Gelderland over de eerste Kidsloop Nijmeegse Vierdaagse 

Kidsloop

Verdaagse

Al 20 jaar heb ik me keurig op maandag aangemeld voor de Vierdaagse. Het eerste jaar met mijn kameraad John de Mooij, de overige negentien jaar met mijn broer. Twee maal uitgevallen (2002 en 2011) en eenmaal afgelast (2006) leverde mijn zeventien succesvolle Vierdaagse op. Dit jaar kan ik niet meedoen vanwege een operatie. Ik zal me dus vandaag niet aanmelden.  

Vierdaagse

Mijn broer gaat wel lopen en zal zich vandaag wel gaan melden. Hij slaapt in Lent, want helaas was door omstandigheden het ander adres niet beschikbaar. Hij kan nu alles met de trein doen, want Lent heeft een station en in Nijmegen is de start dan nog 5 minuten lopen. Verder zal hij de eerste dag zal bijna langs zijn slaapadres langskomen.

Verdaagse

Zijn koffer is gepakt en in de loop van maandagmorgen zal hij in Roosendaal de trein richting Lent nemen. 

Shirt

Hij heeft een shirt gemaakt dat hij vandaag zal dragen.

App

Lees verder...

Zondag 19 juli 2015 (Geen Vierdaagse)

Vlag

Nummer nee

Ieder jaar schreef ik voor de Vierdaagse een stukje over de voorbereidingen. En het motto voor dit jaar zou zijn "18 Jaar Vierdaagse Last time walking apart together". Dit sloeg op het feit dat mijn broer voor de laatste maal 4*50 km moest wandelen i.v.m. zijn leeftijd. Ik mocht al voor het derde jaar 4*40 km wandelen.

Goud 2005

Echter een maand geleden werd duidelijk dat de Vierdaagse er niet in ging zitten. Niet vanwege mijn werk wat ik eerder schreef, door de 'late' startdatum had ik toch vakantie kunnen krijgen, maar wegens een operatie op 10 juli 2015.

Traan

Ik moest de strijd aangaan tegen de ziekte waar ik in 2005 tijdens mijn 10de Vierdaagse nog gesponsord liep. (Lees ook het gedicht waar de eerste letters van iedere regel de reden al aangaf) En waar ik sindsdien ieder jaar tijdens de vrijdag van de Vierdaagse een bedrag overmaak.

Vierdaagse

Ondertussen ben ik geopereerd en dinsdag tijdens de Dag van Elst krijg ik de uitslag. Duimen dus.

Vierdaagse

Mijn broer loop wel weer mee, dit jaar voor de laatste maal 4*50 kilometer omdat hij 2016 ook de leeftijd van 50 zal bereiken. Hopelijk gaat hij het halen (18x), want door de hele situatie is de training voor hem ook een beetje in het water gevallen. Maar hij is er klaar voor en vanuit het thuisfront zullen we hem steunen.

Vierdaagse

Lees verder...