Vrijdag 22 juli 2016 (Via Gladiola)

Vlag

Cuijk - Nijmegen

Cuijk

Ondertussen was ik aangekomen op de Via Gladiola. De straat die in 2014 zo stil was vanwege het vliegtuigongeluk.

Cuijk

Cuijk

Cuijk

Feest op de Via Gladiola

Cuijk

Lees verder...

Vrijdag 22 juli 2016 (De dag van Cuijk)

Vlag

Ereronde Dag 4

Cuijk - Nijmegen

Toen ik wakker was en het ontbijt had genuttigd reed ik richting Nijmegen met de auto.

Weerbericht

Weer

TW

TW

Aanmoediging van Danique, Dylan en Melvin

TW

Omdat ik vroeg was kon ik nog een parkeergelegenheid vinden, al moest ik wel even zoeken. Daarna richting het station en met de trein naar Cuijk.

TW

TW

Lees verder...

Donderdag 21 juli 2016 (De dag van Groesbeek)

Vlag

TW

Mijn derde en laatste werkdag.

TW

TW

TW

Aanmoedigingen voor mijn broer

TW

Lees verder...

Woensdag 20 juli 2016 (De dag van Wijchen)

Vlag

Ereronde Dag 2

Druten 2016

TW

TW

Mijn tweede werkdag en de dag van Wijchen en eigenlijk ook een beetje van Druten. Vandaag weer een aantal foto's van mijn broer en enkele foto's van internet.

TW

TW

Druten heeft al zeker tien jaar gelobbyd om de 100ste Vierdaagse nog eenmaal door het dorp te leiden.

TW

Lees verder...

Dinsdag 19 juli 2016 (De dag van Elst)

Vlag

Start Ereronde

Ereronde Dag 1

Startschot 100ste Vierdaagse

Start 100ste Vierdaagse

De route door Elst

TW

Vandaag moest ik werken dus kon soms even kijken waar mijn broer zat.

TW

TW

TW

TW

Drinken

Eten Engels

Lees verder...

Maandag 18 juli 2016 (Tweede dag aanmelding)

Vlag

Telegraaf

Bericht in de Telegraaf over de parade

Dag 0

Omdat ik vandaag niet hoefde te werken kon ik mijn broer wegbrengen. Dus we reden richting ons slaapadres in Beek. Met onderweg weer de vaste stop bij pomp De Lucht. Iets na het middaguur kwamen we aan op het gastadres.

Dag 0

Dag 0

Dag 0

Dag 0

Lees verder...

Zondag 17 juli 2016 (Stertochten en opening Vierdaagse)

Vlag

Ster opening

Vandaag zou mijn broer 2 etappes (Wijchen - Nijmegen Dukenburg en Nijmegen Dukenburg - Lent) meewandelen. Ik zou meegaan om hem en ook de andere wandelaars aan te moedigen.

Ster opening

Als laatste van de dag liepen alle provincies die dan allemaal in Lent waren aangekomen de parade richting de wedren lopen. Daar deed mijn broer ook aan mee. Je moest namelijk minstens 2 etappes hebben meegewandeld. Ik had er maar één gewandeld namelijk Bergen op Zoom - Nispen op 11 juli. Ook een mooie wandeling overigens.

Ster opening

Dus reden we richting Wijchen. Er moest worden overgestapt in s'Hertogenbosch. In Wijchen was het even zoeken ook voor andere wandelaars die daar ondertussen waren aangekomen. Maar met de GPS lukte het snel.

Ster opening

Om 11 uur zou de start zijn, mijn broer moest zich nog aanmelden en kreeg zijn shirt.

Ster opening

Vertrek vanuit Wijchen

Lees verder...

Zondag 17 juli 2016 (Welkom)

Vlag
 
Overmorgen begint de 100ste Vierdaagse. Al jaren is er naartoe gewerkt. Eenmalig mogen er maximaal 50.000 deelnemers meedoen en is de 55 kilometer weer terug. Zodoende kan de tweede dag ook naar Druten gewandeld. Ook zullen iedere dag 25 wandelaars één van de etappes dubbel wandelen.
Ik zal voor de tweede maal niet meedoen. Vorig jaar had ik me al opgegeven maar door een operatie op 10 juli kon dat niet doorgaan. Dit jaar heb ik als gevolg van mijn ziekte en nabehandelingen zeker niet voldoende kunnen trainen. Ik zal daarom deze week ook 3 dagen werken. Maandag breng ik mijn broer naar Nijmegen en vrijdag haal ik hem op. Misschien dat ik dan het stuk Cuijk - Nijmegen mee ga lopen. Om toch nog iets van de sfeer op te vangen.
 
Wijchen
 
Vandaag is de aankomst van de stertochten. Wandeltochten vanuit alle hoofdsteden van de provincies. Men is steeds vorige week zaterdag gestart. Zelf heb ik voor Brabant de etappe Bergen op Zoom - Nispen gewandeld samen met een aantal wandelaars uit Brabant en Zeeland.
 
Stertocht
 
Mijn broer liep vandaag de etappes Wijchen - Nijmegen , Nijmegen - Lent en de parade Lent - Wedren Nijmegen waar de opening plaats zou vinden. Zelf had ik besloten vandaag niet mee te lopen maar in Lent begon het zo te kriebelen dat ik besloot toch ook tijdens de parade mee te lopen. En vanuit de organisatie van Brabant kreeg ik toestemming.
 
Ster opening
 
Dus liep ik met de Brabantse wandelaars richting de dijk om daar in vak 22 op te stellen.
 
 
De ervaringen en filmpjes van deze tocht zal ik in een aparte blog beschrijven. Hier komen ook meerdere foto's.
Op de wedren kon mijn broer zich nog net aanmelden voor de Vierdaagse en ook van het gastgezin kwam bericht dat ze hadden begrepen dat we rond 12 uur zouden aankomen.
Even later opende Johan Willemstein officieel de 100ste Vierdaagse.
 
 
Helaas kunnen we dit jaar niet heen op de situatie in de wereld. Afgelopen donderdag weer een verschrikkelijke aanslag in Nice waar door een vrachtwagen is ingereden op een menigte mensen die quatorze juillet aan het vieren waren. Tijdens de opening werd hiervoor ook een minuut stilte gehouden.
In Nijmegen zijn natuurlijk de komende dagen ook grote mensen dicht op elkaar. Er is zelfs al een briefje bezorgt bij de politie en de Gelderlander. Laten we hopen dat het niet serieus is.
 
Briefje
 
Dan moet ik weer denken aan de tekst die Leonie Vink (voorzitter vereniging Goudenkruisdragers Vierdaagse) uitsprak tijdens de reünie in Roosendaal n.a.v. de ramp met de MH17 in 2014, vandaag precies 2 jaar geleden.
Als al die Hotemetoten eens met zijn allen gingen lopen
met een rugzak en een liga en een krentenbol.
Dan is het uit met die ellende,
dan was het nergens meer een bende
en was het eindelijk eens vrede op de wereldbol!
 
Wandelaars
 
Rest me als laatste iedereen een prettige en leuke 100ste Vierdaagse toe te wensen zowel voor de wandelaars als ook voor de vele supporters. Zelf hoop ik zoals ik al eerder schreef vrijdag een stukje met mijn broer mee te wandelen vanuit Cuijk.
WIJ ZIJN EEN VOOR ALLEN EN ALLEN ZIJN WIJ EEN.
Sluit ik af met een feestnummer.

Vergeet mijn gastenboek niet:

Gastenboek