Weekend Someren 3 : Wandelen naar Someren Eind en de finish

Toen we aankwamen in Someren hebben we eerst nog even wat gedronken. Daarna kocht ik een broodje gehaktbal en rond 12.30u ging ik de route in tegengestelde volgorde lopen richting Someren Eind.

Rond 12 uur

Aankomst

Moeizaam

Onderweg kwam ik al een aantal wandelaars tegen die het moeilijk begonnen te krijgen. Na 3 kilometer in tegengestelde richting te hebben gelopen stuurde ik weer maar eens een SMS richting min broer. Hij bleek bijna (500 m afstand) bij sluis 12 te wandelen. Dat was net voor Someren Eind (71 km). Omdat ik dus op het 77 kilometer punt liep hoopte ik mijn broer op het 74 kilometerpunt te ontmoeten.

Moeizaam 2

Moeizaam 3

Militair

Ik kwam aan in Someren Eind. Het lopen in tegengestelde richting was wel wat saai en ook het feit dat ik nog steeds verder moest lopen betekende dus dat de afstand voor mijn broer tot de finish ook nog zo lang was.

Someren Eind

Lopend

75 km

Bij het 75 kilometerpunt nog maar eens een SMS gestuurd. Hij bleek nu zelf bijna op het 74 kilometerpunt te zijn en zou daar nog even rusten.

Moeizaam ...

PSV

Ook dit hertje moest nog even op de foto.

Hertje

En eindelijk zag ik mijn broer.

Lees verder...

Weekend Someren 2 : Doorkomst Asten

Toen we net voor twaalf uur weer thuis waren stuurde ik nog een SMS met de tekst "We zijn weer thuis. Na 0.15 u liggen we op bed".

Er werd een SMS-pauze ingelast tot we weer wakker waren . Dat was om 6.43u. Ik stuurde een SMSje met de tekst "Ben even wakker, gaat het goed?" Hij bleek al op bijna 50 km te zitten. Het tempo zat er dus nog goed in. Ik voorspelde dat hij tussen 10.00u en 11.00u in Asten zou zijn, dus we moesten toch wel rond half negen wegrijden. Ik wist ook nog niet of je gemakkelijk bij de grote rust in Asten zou kunnen komen.

Dus vlug de auto ingestapt en richting Asten. Alles viel reuze mee, je kon in Asten over een rotonde rijden waardoor je vlak bij de rustpost kon komen.

We waren er rond tien uur en liepen rustig naar een parkje waar we een aantal wandelaars gingen aanmoedigen.

Lopers Asten

Park

Klappen

Maar om 10.30u gingen we toch wat verder terug langs het parcours.

Aspen centrum

Kijken of we al een oranje hoed kunnen zien. Nee nog niet.

Nog geen oranje hoed

Maar na 10 minuten zien we in de verte toch mijn broer aan komen wandelen.

Iets oranje te zien?

Lees verder...

Weekend Someren 1 : De start

Na twee jaar geleden de plannen te hebben gemaakt (2006 zou voor mijn broer de 11de Vierdaagse worden en na elf maal Vierdaagse zou hij de Kennedymars gaan lopen. Maar 2007 werd pas de 11de Vierdaagse) was het dan vandaag 5 juli 2008 zo ver. Na vele trainingstochten zou om 22.00u de start zijn van de 46ste Kennedymars. Ooit had president Kennedy gezegd dat zijn stafmedewerkers ongetraind 50 mijl (80 km) moesten kunnen afleggen in 20 uur. Dat betekent dus voor deze Kennedymars dat de deelnemers 6 juli om 18.00u weer binnen moesten zijn.

Rond kwart over zes reden we richting Someren waar we iets over half acht aankwamen bij een parkeerterrein.

Parkeerplaats

Toen moesten we nog wel richting het centrum van Someren lopen maar dat was gelukkig niet zo ver. (Alhoewel als je nog 80 km moet wandelen is alles ver toch.)

Someren

Toen we rond acht uur het centrum van Someren bereikten moest de startkaart worden afgehaald en de tas worden ingeleverd. De tas zou op diverse grote rustposten komen te staan zodat er eventueel nieuwe kleding kon worden aangedaan.

Inschrijven

De moed zat er voor de start goed in alhoewel de eerste zenuwen wel kwamen.

Goede moed

Podium

En wat ging de tijd langzaam. Ik merkte dat mijn batterij van mijn fototoestel ver leeg was. Mijn andere batterij had ik gelukkig bij maar ... ... ... die lag in de rugtas die ik in de auto had laten liggen. Toch maar even opgehaald terwijl mijn moeder en broer ergens wat gingen drinken. Het zou zonde zijn om van zo'n uniek evenement geen foto's te hebben.

Even warmlopen

Vlaggen

Lees verder...

He did it !!

Tullepetaonse Walker

Name : Tullepetaonse Walker

Age : 41 years

What did he do : He walks his first Kennedymarch

Where : Someren

When : 5 and 6 july

Time : 17 houres and 2 minutes for 50 miles (80 km)

Tullepetaonse walker is er klaar voor

Zaterdag 5 juli op zondag 6 juli 2008 is het zover voor mijn broer. (beter bekend in het wandelcircuit als de tullepetaonse walker.) Even als zaterdag 28 juni zal hij voor de 50 gaan in Someren.

Ik heb hem voorzichtig verteld dat het gisteren echter 50 kilometer was en in Someren toch echt 50 mijl (= 80 km).

Kaartje Kennedymars